17. kolo
12.12.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Madridské derby ovládl Real, rozhodli Benzema s Asensiem

Madridské derby nakonec ovládl Real Madrid a zase takovou práci mu to nedalo. O jeho dva góly se postaralo trio Benzema, Asensio a Vinícius, jenž u obou branek asistoval. Atlético, které se v ofenzivě hodně trápilo, odchází zaslouženě bez bodů.

Atlético Madrid se od prvních momentů hnalo k bráně, kterou dnes strážil gólman Thibaut Courtois. Hrálo přímočaře, agresivně a Real měl se zachytáváním či zastavováním jeho ataků poměrně potíže. Jenže Atléticu to vycházelo jen k vápnu soupeře - tam jakoby ztratilo odvahu nebo nápady a jeho snahy skončily.

A končit začaly i jeho naděje na body. V 16. minutě ztratil záložník Koke míč, obral ho o něj Luka Modrić a rychle rozjel kontr. Asensio vysunul nabíhajícího Viníciuse Júniora a ten našel krásným centrem do druhé vlny Karima Benzemu. Francouzský šutér na nic nečekal a pohotově z voleje napálil míč za záda brankáře Oblaka!

Oba týmy se následně snažily mnohem víc o střelbu, ale ta se nevedla ani jednomu z nich. Real Madrid si nepoměrně víc nahrával, ale ani jemu se nevyhnula nepřesnost u mnoha z nich. Deset minut před koncem první půle se málem Atlético dočkalo srovnání. Jenže to by musel veterán Antoine Griezmann být mnohem přesnější. Takhle napálil míč z volného přímého kopu jen do míst, kam brankář Courtois stihl doskočit a míč vyrazit!

Poslední dvě šance hostujícího týmu v nastavení a konci první půle obecně zablokoval Ferland Mendy a do kabin šel spokojenější Real. Navíc se hrálo poměrně slušně a sudí Mateu Lahoz nemusel své bryskní rozlišovací schopnosti ukazovat moc často.

Trenér Simeone věděl, že jeho tým musí především směrem dopředu hodně přidat, pokud chce z derby získat nějaké body. A tak poslal do hry hráče jako Lemar s Félixem. Real kontroval nasazením Luky Joviće, který preventivně nahradil Benzemu.

Ani bez něj na place ale Real nepostrádal nebezpečnost. Právě Jović byl na začátku další gólové akce. Vysunul Viníciuse Júniora, jenž posunul míč na kraj vápna na Marca Asensia. Španělský záložník sice padal, ale i přesto dokázal dostat míč do sítě! Čekalo se na odpověď Colchoneros, jenže ta dlouho nepřicházela. A když ji až v nastavení vymyslel Félix, napálil dělovkou zblízka jen brankáře Courtoise.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad host nezíská zpět ztracené 3 bodíky z minulého kola. Jeden mu povolím .

Reagovat
Filip236

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavá štatistika - atléti už 7 x v rade bez výhry

Takže : fandím Realu , o tom žádná, Real je favorit, takže vyhrá Atletico

Reagovat
valloire

2-1

Reagovat
Lamskej#RMCF

Bude to těžké ...hlavně neprohrát ...ale momentálně prostě neberu nic jiného než 3 body

Reagovat
Pharrell

1-0 2-0 RM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele