33. kolo
21.04.2022 21:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Barcelona odčinila víkendové zaváhání, na Realu Sociedad vyhrála

Fotbalisté Barcelony zvládli těžkou zkoušku na Anoetě a místní Real Sociedad porazili rychlou brankou Pierra-Emericka Aubameyanga 1:0. Šlo o jedinou střelu Barcelony na branku v celém utkání. Real Sociedad nehrál vůbec špatně a především ve druhém poločase dostal Katalánce pod silný tlak, který ale gólově nevyužil.

Každopádně Barcelona dala zapomenout na selhání s Cádizem a po zisku tří bodů si znovu upevnila postavení v první čtyřce a co víc, vrátila se na průběžné druhé místo tabulky.

Barcelona začala přeci jenom lépe a po deseti minutách vstřebávali diváci první stoprocentní šanci zápasu. Ousmane Dembélé se snažil na rohu malého vápna obstřelit Remira a trefil jen tyč. Akce ale pokračovala a hned vzápětí Pierre-Emerick Aubameyang využil načechraného balónu od Torrese a hlavou zajistil Kataláncům vedení. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že jde o jedinou branku celého utkání. Barcelona se po vstřeleném gólu uklidnila a průběh prvního poločasu měla pod svojí kontrolou. Pět minut před přestávkou zakončoval velice nebezpečně opět Aubameyang a Remirovu svatyni o kousek minul. Šanci měl i Real Sociedad, jmenovitě ve 43. minutě Isak, který v ideální pozici také nezamířil dobře.

Po změně stran už byl Real Sociedad výrazně lepším týmem a neustále se snažil o vyrovnávací branku. Hned z kraje poločasu trestuhodně zblízka přestřelil branku Sorloth a jeho křižnou ránu pro změnu vytěsnil ter Stegen. Německému brankáři nadělal velké starosti i propadnutý centr, který na poslední chvíli reflexivně vytěsnil.

Barcelona měla první šanci druhého poločasu až v 78. minutě a Gavi odmítl těsný náskok pojistit. Snaha Basků nakonec vyšla vniveč a Barcelona si s Realem Sociedad znovu poradila. Svěřenci trenéra Xaviho se tak vrátili na druhé místo za suverénní Real Madrid.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele