38. kolo
22.05.2022 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rafa Mir (© AFP)

Sevilla těsně zdolala Athletic. K vidění byly i dva neuznané góly

Seville stačil jediný gól, aby si doma poradila s Athleticem. Góly sice dnes padly tři, ale za regulérní byl uznán jenom ten Rafy Mira z 68. minuty. Kvůli němu končí Athletic až na osmé pozici.

Athletic potřeboval vyloupit stadion Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, protože se s Villarrealem na dálku přetahoval o sedmé místo a s tím spojenou Konferenční ligu. Jenže od začátku bylo evidentní, že prim bude hrát favorit ze Sevilly. Ve druhé minutě zapomněla hostující obrana na volného Youssefa En-Nesyriho, který naštěstí pro ni sám před gólmanem vysoko přestřelil.

Erik Lamela ještě na konci úvodní desetiminutovky hlavou trefil jen tyč a En-Nesyri pálil později mimo. Vzhledem k pasivitě "Lvů z Baskicka" byla proto 28. minuta překvapením. I když to netrvalo dlouho. Hostující obránce Berchiche totiž vybojoval míč a krásnou ranou k tyči poslal Athletic do vedení. Jenže sudí postřehl, že si při zpracování pomohl rukou, takže jeho trefu nemohl uznat.

V nastavení se ještě do šance procpal rychlý En-Nesyri, který dokázal udržet míč pod kontrolou i ve velké rychlosti, jenže pálil těsně vedle. Athletic zahrozil i po změně stran, kdy Iñaki Williams trefil po rychlé akci z dorážky jen tyč! Hned z další akce Sevilla udeřila, jenže ani její gól neplatil dlouho. Dorážku Karima Rekika sudí správně neuznal kvůli ofsajdu.

Od střílení branek je v Seville momentálně jeden muž, Rafa Mir. Mladý útočník prožívá skvělou sezonu a dnes ji taky tak zakončil. Po rozehrávce na půlce hřiště se vyhnul ofsajdové linii a své sólu z úhlu zakončil k tyči zcela neomylně - 1:0 pro Sevillu, které tahle branka stačila k výhře.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele