4. kolo
04.09.2022 16:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Martin Braithwaite (© AFP)

Athletic poražen, tři body zajistil Espanyolu debutant Braithwaite

Tak tomu říkám debut. Poprvé dnes nastoupil útočník Martin Braithwaite v dresu druhého barcelonského celku, Espanyolu. Katalánský klub hrál na půdě Athleticu Bilbao dlouho nerozhodně, ale nakonec to byl právě Braithwaite, kdo svým gólem pokořil domácí Basky.

Přitom od úvodu bylo mnohem aktivnější domácí mužstvo. Athletic pořádně zkoušel pozornost brankáře Fernándeze, ať už to byly střely Nica Williamse, Álexe Berenguera nebo Ikera Muniaina. Se všemi si ale brankář hostí poradil a dobře dirigoval obranu před sebou. Na opačné straně se hnal za delším míčem Javi Puado, ale nakonec balon ztratil ještě před tím, než dokázal vypálit.

Velmi zajímavou šanci spálil po dvaadvaceti minutách Iñaki Williams, který si naběhl k tyči na pas od Berenguera, ale poslal ho v pádu mimo tři tyče. Pak na delší dobu tempo hry zvolnilo. Vlastně až v nastavení se zase dostali diváci do varu. Postaral se o to faulující Cabrera, který poslal k zemi Williamse těsně před vápnem. Vesga pak posunul míč na Berenguera, který orazítkoval jen břevno! Ani druhý poločas nebyl příliš atraktivní a zejména hosté se dopředu moc nehnali.

Ke konci utkání se Athletic pokoušel delšími nákopy ohrozit vápno soupeře, ale finální nahrávky mu dnes vůbec nevycházely. A v tom to přišlo. Do konce utkání zbývalo sedm minut, když dlouhý pas zpracoval nabíhající Martin Braithwaite. Nedávná posila z Barcelony si míč zpracovala, obešla kličkou protihráče a zakončila přesně k tyči, na což brankář Simón nedokázal reagovat!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Muže mě někdo prozradit , jak je možné, že Bilbao prohrálo doma s nejnižším kurzem ???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele