6. kolo
17.09.2022 21:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Iñaki Williams (© AFP)

Athletic zvládl přestřelku s Rayem a získal tři body

Athletic Club znovu opevnil San Mamés a proti Rayu Vallecano získal vítězství 3:2. Gólově byl bohatý především první poločas, ve kterém viděli diváci čtyři branky. Jeden gól pak padl v závěrečné desetiminutovce a znamenal zmírnění hostující porážky.

Nečekaný domácí kolaps od Espanyolu (0:1) se Athleticu podařilo odčinit již minulý víkend ve venkovním souboji s Elche (4:1) a v sobotu tomu dali domácí stvrzenku výhrou nad Vallecanem.

První poločas se musel divákům líbit. Athletic totiž do něj nevstoupil vůbec dobře a už po pěti minutách prohrával. Camello se dobře zbavil Martíneze a postupoval na branku a situaci se rozhodl vyřešit přihrávkou na lépe umístěného Óscara Treja a ten uklidil balón do prázdné branky.

Domácí na nic nečekali, okamžitě přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a výsledkem bylo i rychlé vyrovnání na 1:1. Dani García vyslal pas za obranu, ten si Iňaki Williams zpracoval a v šestnáctce neomylně zakončil -1:1.

Vallecano ukázalo, že ani rychlá vyrovnávací branka s jeho psychikou nezamávala a v 19. minutě nechybělo moc, aby se hosté znovu ujali vedení. Po střele Palazóna se brankář Simon jenom ohlédl jak se za ním zatřáslo břevno. Athletic přežil velkou šanci soupeře a ve 28. minutě vstřelil vedoucí branku. Muniain přihrával pod sebe na osamoceného Ohiena Sanceta a ten poslal Athletic do vedení.

To už s Vallecanem přeci jenom zamávalo a tým z Bilbaa toho dokázal využít v podobě třetího gólu. Yeray vyslal za obranu Raya další parádní pas a Nico Williams z něho vytěžil třetí gól Basků. Domácí byli v laufu a Rayo se do konce prvního poločasu nevzpamatovalo.

Hosté měli před sebou ještě celý druhý poločas, takže nic ztraceného nebylo, nicméně proti v pohodě hrajícímu Athleticu to bylo velice obtížné. Athletic měl na kopačce i čtvrtý gól, ale Muniain si vylámal zuby na skvělém zákroku Dimitrievskiho. V 64. minutě se povedlo Rayu vstřelit kontaktní gól, jenže Camello se radoval předčasně a VAR odhalil těsný ofsajd.

Čas hostů přišel až deset minut před koncem. Centr Garcíi poslal z první do branky kanonýr Radamel Falcao a oživil šance Vallecana na bodový zisk. Athletic se ale v závěru uchýlil k ryzí defenzivě a výsledek 3:2 už nepustil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele