14. kolo
08.11.2022 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavící hráči Athleticu (© AFP)

Athletic Club si po překvapivé porážce spravil chuť, Valladolid smetl 3:0

V posledním ligovém kole před dlouhou reprezentační pauzou hostil osmé Athletic mužstvo z Valladolidu. Po vcelku jasném průběhu se z vítězství radovali domácí, a to díky dvěma trefám Guruzety a jedné brance Viviana.

Zápas začal ve velmi svižném tempu a už ve třinácté minutě se k první gólové šanci dostal Guruzeta. Naskočil si na centr De Marcose a hlavičkoval těsně nad. Jak se ale později ukázalo, španělský forvard se teprve zastřeloval.

O pět minut později už totiž dokázal rozvlnit síť. K míči se dostal po přízemním centru z pravé strany a střelou první po zemi přinutil gólmana Masipa k obtížnému zákroku. Po něm se ale míč odrazil do volného prostoru, kde si jej Guruzeta opět našel a tentokrát jej nekompromisně uklidil do branky.

Další obrovskou šanci měli domácí o chvíli později. De Marcos ale, přestože byl úplně sám před bránou, naprosto selhal v zakončení a poslal míč mimo tři tyče. Prosadit se poté dokázali bratři Williamsové, Nico našel krásným centrem za obranu Iñakiho, který už neměl problém se zakončením, akci ale předcházel ofsajd.

V druhé půli domácí nepolevili, naopak, přidali další góly. V padesáté první minutě se o to postaral opět skvěle hrající Gorka Guruzeta. Vesga nejprve hraničním zákrokem získal míč a poté jej poslal do pokutového území, kde si s ním právě šestadvacetiletý odchovanec Athleticu dokázal poradit a i přes dva obránce jej poslal za záda Masipa.

To ale od Los Leones nebylo vše. Po standardní situaci, kterou v sedmdesáté deváté minutě rozehrával Muniain si na centrovaný míč nejvýše naskočil stoper Vivian a bylo definitivně vymalováno.

Pucelanos si tak z Bilbaa odváží porážku 0:3, Valverdeho svěřenci se naopak před pauzou vrátili na příčky zajišťující pro příští sezonu účast v evropských pohárech.

Autor: Filip Vítek / livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele