2. kolo
21.08.2022 17:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Álex Berenguer (© AFP)

Athletic porazil nejtěsnějším rozdílem Valencii

O tom, že se ze San Mamés body jen tak nevozí se přesvědčila Valencia. Athletic Club zvítězil po gólu Álexe Berenguera 1:0, ale klidně to mohlo být víc. Hosté směrem dopředu nepředvedli takřka nic s výjimkou úplně poslední šance Marcose Andrého. Gattuso tak ve svém druhém zápase na lavičce Los Che ostrouhal.

Athletic v prvním kole ztratil body s Mallorcou (1:1) a tentokrát chtěl vlastní fanoušky potěšit výhrou. Tu si před týdnem užili přívrženci Valencie, ale zopakovat stejný výsledek na San Mamés byl těžkým oříškem.

Baskové se poprvé objevili ve velké šanci už po pěti minutách a placírka Nica Williamse skončila na brankáři Mamardašvilim. Pro Gattusa přišla první nepříjemnost v 18. minutě, kdy musel střídat zraněného Huga Dura. Krátce nato měli Los Che první příležitost, ale Castillejova pravačka skončila vysoko nad.

Athletic byl lepším týmem a gólově to vyjádřil až těsně před odchodem do šaten. Ve 43. minutě vypálil neomylně na přední tyč Álex Berenguer a Mamardašvili se natahoval marně.

Do druhého poločasu vstoupily oba celky beze změn a obraz hry byl prakticky stejný. Až po hodině hry zkusil střelecké štěstí Carlos Soler a branku těsně minul. Valencia si ale nedokázala vytvořit trvalejší převahu, natož další příležitosti. V 81. minutě rozjásal ochozy San Mamés Nico Williams, ale radost byla zbytečná, protože se jednalo o ofsajd.

Valencia si bod zřejmě nezasloužila, přesto ho mohla získat. V úplně poslední možné šanci se proháčkoval před branku Marcos André a přízemní střelou trefil tyčku. Mohl přitom ještě nahrávat lépe postavenému Diakhabymu, který by zakončoval do prázdné branky. Nestalo se a tak tři body slaví Athletic.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele