13. kolo
06.11.2022 14:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Espanyolu (© AFP)

Atlético pořád tápe, o body ho obral i Espanyol

Krize Atlética, která se mimo jiné projevila dost výrazně i nečekaně rychlým koncem v Lize mistrů, pokračuje i na poli LaLigy. Dnes odpoledne se totiž Atlético doma protrápilo k pouhé remíze s Espanyolem a to i přesto, že mělo nad svým soupeřem více než hodinu hry dlouhou početní převahu.

Nad Simeoneho budoucností v Atléticu se stahují mračna a nejen španělská média už čile mluví o tom, že jeho éra končí. Smutně a neslavně, protože pozorovat současné Atlético opravdu představuje zmar a trápení. Do domácího utkání přitom Atlético vešlo dost aktivně a nenechávalo katalánskému zástupci moc volného prostoru.

Antoine Griezmann se během prvních deseti minut dvakrát odhodlal k ráně, který měla gólové parametry (mířila do brány). Faktem je, že hosté moc nestíhali tempo Atlética a jeho hráče zastavovali primárně za hranou pravidel. Například lob od Griezmanna na Moratu vypadal velmi nadějně, ale byl zastaven opět faulem. Sudí se k jeho potrestání neměl, ale vše si vynahradil ve 29. minutě. To opět fauloval Leandro Cabrera a tentokrát mu to už sudí všechno sečetl. Zkušeného univerzála vyloučil a poslal Espanyol do deseti.

Velký problém pro Colchoneros představovala přesnost. Do šancí se jeho hráči dostávali (jako třeba když dostal míč Llorente prakticky osamocen ve vápně), ale pak až nečekaně snadnou záležitost neproměnili. První poločas uzavřela akce Carrasca, který hledal centrem ve vápně Moratu, jenže ten nebyl dostatečně rychlý.

Viditelně nespokojený trenér Simeone do druhé půle vystřídal De Paula za Correu a ten se mohl jen pár minut poté zapsat mezi střelce. Jenže jeho ránu parádně zlikvidoval brankář Lecomte! A pak to bylo s domácími ještě horší. Oslabeným hostím vyšel jeden brejk, centrovaný míč vrátil hlavou do vápna Joselu a Sergi Darder nekompromisně zakončil - 1:0.

Atlético se ihned pokusilo srovnat, ale Giménez mířil hlavou nad. Griezmann zakončoval pár minut poté těsně vedle a úspěšný nebyl nejprve ani Félix. Portugalský mladík si ale vše vynahradil v 79. minutě, kdy si naběhl na Lemarovu průnikovou nahrávku za obranu a srovnal na konečných 1:1! V závěru jsme viděli mohutný tlak Colchoneros, ale neujala se ani jedna jeho šance, hostující obrana fungovala perfektně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele