16. kolo
08.01.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Barcelony (© AFP)

Atlético doma nestačilo na Barcelonu, ta díky Dembélému navyšuje vedení

Hostující Barcelona dokázala ve šlágru kola porazit Atlético a dalšímu madridskému týmu, Realu, díky tomu v tabulce LaLigy odskočila. Jedinou trefou se o to zasloužil francouzský křídelník Ousmane Dembélé.

Real Madrid zaváhal a jeho porážky z kopaček Villarrealu chtěla dnes večer využít vedoucí Barcelona. Čekal ji obdobně těžký soupeř, protože Xaviho hráče uvítal na domácí půdě silný výběr trenéra Simeoneho. Atlético možná trochu tápe, ale pro všechny soupeře je hodně nepříjemným oponentem, z jehož hřiště se body nevozí snadno.

Úvod ligového šlágru mezi dvěma giganty asi musel hodně fanoušků zklamat, protože to byl primárně boj na obou stranách a nejčastěji jsme viděli nepřesné nahrávky. Ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit dostatečný tlak, natož pak nějakou šanci. Na obou ekipách byla vidět mírná nervozita, nikdo nechtěl udělat první chybu.

Barcelona ale přeci jen byla častěji na míči a gól visel ve vzduchu. Notnou měrou k němu přispěl aktivní mladíček Pedri, který rozjel rychlou akci a dovezl míč i přes nápor dvou strážců v barvách Atlética až na hranici vápna. Tam jej předal Gavimu, jenž nesobecky vybídl ke skórování Dembélého, který si poradil hravě - 1:0.

Posléze ale začalo růžky vystrkovat i domácí mužstvo. Po třiceti minutách hry si na centrovaný míč vyskočil obránce José Giménez a hlavičkou minul tyč jen o pár čísel! Colchoneros spoléhali primárně na rychlé kontry a jeden takový zakončoval někdejší hráč právě Barcelony, vicemistr světa Antoine Griezmann. Na jeho krásnou a táhlou ránu ale brankář Ter Stegen dokázal reagovat včas a míč ukryl do rukavic.

Oběma jedenáctkám trvalo, než se po změně stran dostaly do tempa. Až dvacet minut před koncem jsme viděli další zajímavou šanci. Dokonce z ní padl gól, jenže Ferrán Torres si při jeho vstřelení nepohlídal ofsajdovou linii a jeho trefa proto nemohla být uznána. Atlético se ve druhé půli snažilo dostat hostům na kobylku, ale Blaugranas velmi dobře kontrolovali dění na hřišti. Závěr utkání nabídl hodně nervózní podívanou, neboť Savić s Torresem byli po fyzické potyčce zaslouženě vyloučeni.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Který buzerant rozhodl, že se bude hrát 16. kolo, poté 18. 19. a 17. Snad to není tak rozmrdané jenom u Barcelony .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele