14. kolo
08.11.2022 21:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Pedri (© AFP)

Barcelona na El Sadar i v oslabení otočila nepříznivý výsledek a zůstane na čele LaLigy

Důležité tři body vyválčila na půdě Osasuny vedoucí Barcelona. Katalánci to ale neměli vůbec jednoduché, protože jednak rychle prohrávali po brance Davida Garcíi a především pak ztratili vyloučeného Roberta Lewandowského. Ani to však Barcelonu nezastavilo a po brankách Pedriho s Raphinhou následoval obrat.

Osasuna zaskočila Katalánce hned v úvodu zápasu rychlou brankou. Do centru Ávily od rohového praporku se natlačil David García a hlavou uklidil balón k tyči. Barcelona sice reklamovala útočný faul, nicméně VAR žádný prohřešek proti pravidlům neshledal. Hosté museli dotahovat a ve 25. minutě na sebe poprvé upozornil Lewandowski, když technickou střelou donutil k zásahu Fernándeze.

Mnohem výrazněji a především negativně se Lewandowski zapsal ve 31. minutě. Polský útočník ve výskoku trefil loktem do oblasti krku a hlavy Davida Garcíu a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Takový průběh čekal jen málokdo, ze všeho nejméně pak příznivci Barcelony.

Domácí už tou dobou vedli a tak nemuseli nikam spěchat. První poločas skončil jejich těsným vedením, nicméně po změně stran bylo všechno jinak. Barcelona hned z kraje udeřila a i v oslabení srovnala na 1:1. Torres výborně sklepl přihrávku Alby a z druhé vlny Pedri napálil balón neomylně do sítě.

Osasuna se může spoléhat na služby Ezequiela Ávily, který hraje v dobré formě a v 69. minutě málem zaskočil Ter Stegena nepříjemně krouceným balónem. Německý brankář ho vyškrábl nad břevno. O deset minut později zase Kike García rozvlnil jen boční síť a na El Sadar se nadále hrálo nerozhodně 1:1.

Tento stav vydržel až do 85. minuty. Frenkie de Jong nádherně načechral balón na Brazilce Raphinhu a ten hlavou z dálky přehodil vyběhnutého Fernándeze. Situaci následně zkoumal VAR a žádné postavení mimo hru neodhalil, takže Barcelona i v oslabení dokonala obrat.

Los Rojillos ještě měli trochu času na případné vyrovnání a v nastavení měl skutečně na kopačce plichtu Moncayola, ale z vyložené pozice Ter Stegena nepřekonal. Na druhé straně přestřelil branku Fati a Barca už si vítězství vzít nenechala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Unique

Obrat jsem nečekal. Super práce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele