4. kolo
04.09.2022 14:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Osasuny (© AFP)

Osasuna přetlačila Vallecano, až v 90. minutě rozhodl Rubén García

Rayo smutní a z Pamplony se vrací s prázdnou. Ještě v 90. minutě ale drželo nerozhodný stav a bod by byl dostačujícím úspěchem, jenomže Rubén García byl zásadně proti. Všechny branky padly při výsledku 2:1 až ve druhém poločase.

Osasuna se chtěla před vlastními fanoušky předvést v tom nejlepším světle a je pravdou, že už po 180 sekundách mohla vést. Moi Gómez ale velkého zaváhání hostující obrany nevyužil a jen nechal vyniknout Dimitrievskiho. O několik minut později zase Oroz promáchl centr Ávily. Domácí byli mnohem nebezpečnější, ačkoliv co se držení balónu týče, byla statistika vyrovnaná.

Každopádně první poločas branku nepřinesl a vše podstatné se událo až po změně stran. V 54. minutě Aimar Oroz jen nastavil kopačku po zpětné přihrávce Brašanaće a Osasuna vedla 1:0. To nemuselo trvat dlouho, protože o pět minut později sudí nařídil pokutový kop ve prospěch Raya, který ale nakonec po poradě s VARem odvolal.

Vallecano se dočkalo vyrovnání čtvrthodinu před koncem. Florian Lejeune se postavil k volnému přímému kopu z ne úplně ideální pozice, nicméně zkusil to na branku a dobře udělal. Střela prosvištěla k přední tyč a znamenala vyrovnání.

Remíza by asi byla spravedlivá, ale o vítězi se rozhodlo v poslední minutě. Výbornou práci odvedl Ezzalazouli, který zavedl balón až do šestnáctky, kde si všiml před brankou úplně volného Rubéna Garcíi. Trestuhodné nepokrytí stalo Rayo hodně draho.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele