17. kolo
14.01.2023 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Estadio El Sadar (© AFP)

Souboj tabulkových sousedů zvládla lépe Osasuna. Triumf nad Mallorkou jí zajistil odchovanec

Osasuna se v 17. kole LaLigy alespoň prozatím dotáhla na pohárové pozice, když doma porazila Mallorku 1:0. O jedinou branku utkání se v 47. minutě postaral Aimar Oroz. Právě díky třetímu ligovému zásahu 21letého záložníka v sezoně tak Los Rojillos výrazně bodově odskočili svému soupeři ze středomořského ostrova.

Tým z Pamplony sice nezvítězil v posledních třech ligových kláních, stále se však nacházel pouhé tři body od pohárových pozic. Jen o dva body méně pak měla 10. Mallorca, která svými výkony velmi překvapovala nejednoho fanouška španělského fotbalu. Z předchozích pěti klání navíc dokázala zaznamenat skalp Atlética Madrid nebo Villarrealu.

V úvodní půlhodině byli více na míči domácí a měli navrch také střelecky. Nešlo však o vyložené šance, a tak mohli zahrozit hráči Mallorky. Asi nejblíže gólu byl v prvním dějství hostující Jaume Costa, který přetažený centr z voleje vyslal na vzdálenější tyč. Pokus zkušeného beka z hranice vápna však o pár čísel minul pravou tyč.

Těsně po změně stran přišla také první větší příležitost Osasuny a hned z toho byla branka. Přízemní centr si v pokutovém území převzal talentovaný Oroz a tvrdou ranou překonal brankáře Mallorky. Vzápětí mohlo přijít vyrovnání. Působivý halfvolej Iddrisa Baby z úctyhodné vzdálenosti ale skončil na tyči. Osasuna se drala k navýšení svého náskoku, v 81. minutě Kike García málem křižnou střelou našel spodní roh brány. Spálená příležitost ho však příliš nemrzela.

Osasuna totiž domácí duel zvládla a připsala si důležité tři body. Na vítězství se pokusí navázat 22. ledna v duelu s Elche, Mallorca vyzve o dva dny dříve Celtu Vigo.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Schválně, kam až je schopen dodavatel dat pro naši jedničku vyšroubovat kurz na dvojku???? 20,8-3,03-4,31. Nic lehkého Osasunu nečeká.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč do pííííče na mě tady vyjelo okno abych vyplnil dotazník????? Kliknu na něj a hned , že muj názor už mají. Nejsou to píče????

Reagovat
Naseroslosos23

Já bych se tu nebál dát neprohru hostí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele