1. kolo
12.08.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Osasuny (© AFP)

Sevilla začala porážkou v Pamploně

Špatný start do nového ročníku zaznamenala Sevilla. V Pamploně padla po brankách Ezequiela Ávily a Aimara Oroze 1:2. Právě proměněný pokutový kop druhého jmenovaného byl rozhodujícím okamžikem celého zápasu.

Nový ročník LaLigy odstartoval zápasem Osasuny se Sevillou a jasným favoritem byli hosté. Svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho chtějí i letos útočit na pozice zaručující Ligu mistrů, avšak začátek jim tentokrát výsledkově nevyšel.

Sevilla sice na El Sadaru častěji držela balón, ale nebylo jí to k ničemu. Už v 9. minutě se dostala do problémů, když centr Peňi na vzdálenější tyč poslal hlavou do sítě Ezequiel Ávila. Sevilla ale s odpovědí neotálela a o dvě minuty později bylo vyrovnáno. Gómez si šikovně zpracoval dlouhý balón, aby ho nakonec předložil do malého vápna skórujícímu Rafovi Mirovi. Hosté potom ožili, ale další velkou šanci měla Osasuna. Ve 27. minutě stáli u Rojiblancos všichni svatí a rána Moisése Gómeze skončila na tyči. Branková konstrukce zvonila i na druhé straně, to když ze střední vzdálenosti napřáhl Delaney!

Vyrovnaný průběh pokračoval i po změně stran. Ani jeden celek se neodhodlal ke střídání a i když si Sevilla udržovala optickou převahu, k ničemu to nevedlo. V 64. minutě došlo k zajímavému okamžiku, kdy nejprve sudí odpískal ve prospěch Rojiblancos penaltu, načež jí kvůli předcházejícímu ofsajdu zrušil.

Pokutovému kopu se utkání stejně nevyhnulo. Alejandro Gómez si nedal pozor při souboji s Moncayolou a po úderu rukou sudí odpískal penaltu. Čtvrthodinu před koncem jí bezpečně proměnil Aimar Oroz a Osasuna na El Sadaru znovu vedla. Lopeteguiho tým měl na vyrovnání zhruba dvacet minut i s nastavením, avšak do žádné šance už se nedostal. Favorizovaná Sevilla vstoupila do utkání špatně a z Pamplony se vrací s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele