19. kolo
29.01.2023 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Athletic ve Vigu nepořídil, domácí vyhráli 1:0

Poměrně překvapivý výsledek se zrodil na Estadio Balaídos ve Vigo. Celta díky jediné brance Iaga Aspase porazila Athletic Club 1:0 a získala důležité tři body v boji o záchranu. Naopak baskický celek se vrací s prázdnou a jeho útok na pohárové pozice se odkládá.

Athletic byl papírovým favoritem a v případě výhry se mohl přiblížit pohárovým příčkám. Jenomže v neděli večer narazil na odhodlaného soupeře, který v nejvyšší soutěži bojuje o přežití.

Utkání začalo pěkně zhurta a už po pár sekundách rozradostnil Balaídos Carles Pérez, který sice překonal Simóna, ale stalo se tak z ofsajdového postavení a gól tedy nemohl platit. O pár minut později si Celta vytvořila další možnost a křižnou střelu De la Torreho lapil Simón. Athletic se rozjížděl pomaleji a poprvé na sebe upozornil po půlhodině hry. Guruzeta si na hranici vápna zpracoval balón a předložil jej Berenguerovi, jehož rána rozezvonila tyč!

Álex Berenguer měl obrovskou možnost i po změně stran. V 53. minutě pálil do brankové konstrukce po druhé a stav na Balaídos byl i nadále bezbrankový. Celta měla velké štěstí, které se jí i nadále drželo.

Rozhodující okamžik přišel dvacet minut před koncem. Hostující obraně utekl Aspas a přesně mířenou střelou k tyči poslal Celtu Vigo do vedení. Athletic měl k dispozici přes dvacet minut, ale proti dobře bránícím Celestes se neprosadil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele