1. kolo
13.08.2022 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Espanyolu (© AFP)

Dělba bodů ve Vigu, Celta hrála s Espanyolem 2:2

S konečným výsledkem 2:2 určitě nemohou být spokojeni domácí. Celta Vigo vedla v průběhu zápasu už o dva góly, když se trefili Aspas a Paciência, ale zvítězit nedokázala. Espanyol se vzchopil čtvrthodinu před koncem kontaktní brankou a pak v nastavení proměnil pokutový kop.

Do utkání vstupovali jako papíroví favorité domácí, ale Espanyol záhy ukázal, že nehodlá hrát druhé housle. Už v 8. minutě měl velkou příležitost Darder a jeho střelu zastavila až branková konstrukce!

Následně tempo hry opadlo a k vidění byly na obou stranách velké nepřesnosti. Líbivý fotbal to v žádném případě nebyl, byť o góly nakonec nouze nebyla. V nastaveném čase prvního poločasu doběhl balón Iago Aspas a už z poměrně velkého úhlu ho nasměroval za záda brankáře Lecomteho. Nutno také pochválit adresovanou přihrávku Solariho.

Celta Vigo mohla být s výsledkem prvního poločasu spokojena, i když předváděna hra pokulhávala a když se po hodině hry dostala už do dvoubrankového vedení, vše vypadalo na dobré cestě získat první výhru v sezoně. Povedený centr na zadní tyč od Galána dostal do sítě hlavou Gonçalo Paciência - 2:0.

Espanyol byl v těžké pozici, avšak nevzdával se a čtvrthodinu před koncem utkání zdramatizoval. Eduardo Expósito se na hranici šestnáctky dostal k odraženému balónu a povedenou ranou snížil. Zbytek zápasu se Celestes snažili bránit stav 2:1 a to se jim až do osudného nastavení dařilo. Espanyol si s pozorně hrající defenzivou vůbec nevěděl rady.

Už to vypadalo, že Celta skutečně získá tři body, ale nakonec bylo všechno jinak. V páté minutě nastavení fauloval Mingueza Joselua a sudí se rozhodl po shlédnutí videa a k nelibosti domácím odpískat pokutový kop. Pro Minguezu to byl po přestupu z Barcelony hořký debut. Jedinečnou šanci odvést si z Estadia Balaídos bod využil právě postižený Joselu a proměněnou penaltou zařídil konečný stav 2:2. Katalánci sice ve Vigu znovu nevyhráli, ale zklamaní být nemohou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele