16. kolo
07.01.2023 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Joselu (© AFP)

Remíza 2:2 v Katalánsku, Espanyol dělil body s Gironou

Malé katalánské derby přineslo zajímavou podívanou a celkem na RCDE Stadium padly čtyři branky. Skóre se přitom přelévalo ze strany na stranu a poslední gól padl pět minut před koncem. Nutno podotknout, že konečný výsledek je vzhledem k průběhu na obě strany spravedlivý.

Zapomeňte na FC Barcelonu, malá katalánská bitva se uskutečnila mezi Espanyolem a Gironou a rozhodně měla co nabídnout. O první rozruch se postarala Girona, jmenovitě hlavičkující Castellanos, a brankář Álvaro Fernández vyrazil na rohový kop. V permanenci musel být i Gazzaniga, který pro změnu pohlídal Braithwaitovu střelu z úhlu.

Ve 27. minutě opět zahrozila Girona. A domácí po střele Riquelmeho zachránila branková konstrukce. Bezbrankový stav ještě vydržel dalších pět minut, a pak už na řadu přece přišla první změna skóre. García dobře vystihl rozehrávku a po rychlé akci neomylně zakončil Toni Villa. Girona vedla na Espanyolu 1:0, ovšem v žádném případě ještě nebylo hotovo.

Obzvláště, když Espanyol na začátku druhé půle vyrovnal, zmatky v obraně hostů ukončil po rohovém kopu Javi Puado. Girona byla po inkasované brance lepším týmem, ale jak už to tak bývá, inkasovala gól na 1:2. Akci 4 na 4 zakončil po špatném výběhu Gazzanigy úspěšně Joselu. Espanyol sice dokonal obrat, nicméně výsledek neudržel. Pět minut před koncem měl poslední slovo hlavičkující Yangel Herrera, velkou pochvalu přitom zasloužil centrující Couto.

I když do konce utkání zbývalo několik minut, zápas už se v závěrečné fázi jen dohrával. Ani jedna strana nechtěla udělat chybu, které by později litovala. Espanyol na každý pád remíza odsunula do sestupového pásma, protože už v pátek Cádiz šokoval na Mestalle favorizovanou Valencii.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele