18. kolo
21.01.2023 16:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Martin Braithwaite (© AFP)

Espanyol díky Braithwaiteovi porazil favorita ze Sevilly

Espanyol dokázal nejen přehrát, ale i porazit hostující Real Betis. Děkuje za to skvělému brankáři Fernándezovi a rovněž střelci Braithwaiteovi.

Real Betis se těšil na oblíbeného soupeře a věřil, že na půdě Espanyolu opět uspěje. Už první minuty utkání ale jasně ukazovaly, že dnes to Pellegriniho svěřenci rozhodně nebudou mít jednoduché. První rohový kop zakončoval už po pěti minutách Leandro Cabrera do břevna, které zachránilo favorita od první inkasované branky! Hosté našli cestu ke skórování v osmnácté minutě. Mladík Luiz Henrique si všiml, že brankář Fernández nestojí v bráně zrovna ideálně a málem ho překonal překvapivou střelou téměř z poloviny hřiště! Bránu minul jen o pár desítek centimetrů.

Delší dobu to byl hlavně boj o míč, až tři minuty před koncem první půle si na skvělý pas naběhl Borja Iglesias a hlavičkou do protipohybu brankáře málem otevřel skóre. Jenže Fernández se mrštně natáhl a jeho ránu vyrazil k nohám Cabrery, který se už postaral o odkop.

Když v tom náhle Espanyol úspěšně kontroval. Hned z následujícího protiútoku Brian Oliván krásným centrem oslovil nabíhajícího Martina Braithwaitea a zkušený kanonýr jemnou tečí poslal Espanyol do vedení!

Ještě veseleji mohlo v Barceloně být pět minut po změně stran, kdy se Espanyol prodral až do vápna a odražený míč uklidil do sítě Aleix Vidal. Jenže jeho radost byla předčasná, protože sudí si všimli útočného faulu při průniku do vápna. O pár minut později se do zakončení natlačil i Javi Puado, který ale střílel krkolomně patou a tudíž nepřesně. A protože v závěru neuspěl s akrobatickým pokusem ani Canales, mohl se Espanyol nečekaně radovat z výhry.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele