5. kolo
10.09.2022 16:15 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Radost hráčů Sevilly (© AFP)

Sevilla zabrala v pravý čas a z Espanyolu veze vítězství 3:2

Prvního vítězství se v 5. kole konečně dočkala Sevilla. V Katalánsku nastolila vysoké tempo a postupně si vypracovala tříbrankový náskok. Espanyol z něho sice začal ukrajovat, ale vyrovnat nestihl a Seville podlehl 2:3. Branky Rojiblancos obstarali Erik Lamela a dvougólový José Ángel Carmona. Prvně jmenovaný svůj výkon v závěru pokazil červenou kartou.

Pět branek, červená karta a spousty dalších příležitostí. To všechno viděli diváci na Espanyolu, kam přijela Sevilla. Soupeř odhodlaný konečně zvítězit a nastartovat svojí formu. Poslední dva soutěžní zápasy se svěřencům trenéra Lopeteguiho vůbec nevydařily a byly z toho vysoké porážky od Barcelony a v Lize mistrů od Manchesteru City.

Tentokrát do toho Sevilla skutečně praštila a na Espanyolu odstartovala parádně. Už v první minutě dostal přihrávku do běhu Lamela, nasadil brankáři Fernándezovi jesle a poslal Andalusany do vedení. Espanyol se nechtěl nechat rychle inkasovaným gólem vyvést z míry, nicméně hosté byli jednoduše aktivnější a dál hrozili. V 15. minutě střílel En-Nesyri a Fernández vyrážel.

Sevilla se dočkala druhého gólu o pár minut později a zaslouženě. Po rohovém kopu hlavičkoval En-Nesyri do brankáře a z pohotové dorážky se prosadil José Ángel Carmona. Espanyol byl v problémech a dál si s hrou Sevilly nevěděl rady. Hosté se pak rozhodli kontrolovat průběh a čekat na příležitost, která se jim naskytne.

Před koncem prvního poločasu se přitom naskytly možnosti na obou stranách. Nejdřív Lamela s dalším pokusem neuspěl a po něm Joselu minul těsně tyč. Divoký závěr prvního poločasu ještě přinesl dva góly. Ve 45. minutě se nechala obrana Espanyolu školácky obrat o balón a protože to bylo na malém vápně, mělo to fatální následky v podobě druhého gólu Carmony.

Tříbrankové vedení však Rojiblancos neudrželi a ještě v nastavení Espanyol snížil na 1:3. Acuňa totiž zahrál v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu proměnil Joselu.

Naděje Espanyolu na lepší výsledek žily a po hodině hry se i zvýšily, protože nová akvizice Martin Braithwaite snížil na rozdíl jediného gólu. Bývalý útočník FC Barcelony z bezprostřední blízkosti doslova dotlačil balón za brankovou čáru.

Julen Lopetegui začal být na lavičce Sevilly výrazně nervóznější a další vrásky na čele mu přidělal Lamela, který se nechal šest minut před koncem vyloučit, načež ho kouč následoval. Perné chvíle zažila Sevilla zejména v nastavení, ve kterém přežila velké šance Espanyolu. Ten tak vyrovnat nedokázal a doma ztratil všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
celeb

neskutocne v prdeli su. Po 2 tazkych superoch prichadza zapas, z ktoreho sa musia brat 3 body, inak hrozi clanok o tom, ze vedenie doveruje trenerovi a vsetci uz vedia, co to znamena.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele