13. kolo
05.11.2022 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Barcelony (© AFP)

Barcelona si dle očekávání poradila s Almerií, Piqué odehrál poslední zápas

Povinné tři body zapsala v utkání s Almerií Barcelona. Katalánci zvítězili na domácím Camp Nou 2:0 a zároveň se rozloučili s hráčskou kariérou stopera Gerarda Piquého. Robert Lewandowski tentokrát vyšel střelecky naprázdno a navíc neproměnil pokutový kop! Brankáře Fernanda překonali Ousmane Dembélé a Frenkie De Jong.

Loučení Gerarda Piquého, to byla hlavní náplň večerního utkání Barcelony s Almerií, ve kterém byli Blaugranas jednoznačným favoritem. Xavi svého bývalého spoluhráče nasadil od úvodní minuty a v 84. minutě mu dopřál potlesk zaplněného Camp Nou. Samotné utkání měla Barcelona pod svojí kontrolou.

Barca se mohla ujmout vedení po pár minutách, když sudí odpískal za hru rukou pokutový kop. K němu se postavil Robert Lewandowski a tentokrát fatálně selhal. Fernando zůstal na místě a jen sledoval jak polský kanonýr těsně míjí branku. Almería toho mohla využít ve 28. minutě, kdy postupoval sám na Ter Stegena Ramazani a německý brankář předvedl skvělý zákrok nohou.

Skóre se neměnilo ani pět minut před koncem prvního poločasu, kdy před Dembélém zívala prázdná branka, ale útočník Katalánců hlavičkoval jen do dobře postaveného brankáře.

Barcelona se dočkala vedení až krátce po změně stran. Pedriho pas si zpracoval Ousmane Dembélé a po jeho přízemní ráně se brankář Almeríe jen bezmocně ohlédl. V 62. minutě už to bylo 2:0. Fati nejprve zblízka Fernanda nepřekonal, ale balón rychle doběhl Frenkie De Jong a razantní dorážkou přiblížil Barcu třem bodům.

Domácí měli i řadu dalších šancí, ale žádnou z nich už se nepodařilo proměnit. V 84. minutě odešla ze hřiště klubová ikona Gerard Piqué a zaplněný Camp Nou to náležitě ocenil. Almería se ve zbytku zápasu snažila o kontaktní gól, ale ten jednoduše nepřišel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele