13. kolo
04.11.2022 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Aleix Garcia (© AFP)

Athletic i přes zvýšenou snahu vyrovnat nedokázal a překvapivě padl v Gironě

Gironští přivítali v páteční předehrávce třináctého kola LaLigy Lvy z Bilbaa a přestože byli outsidery, dokázali střetnutí opanovat. Prosadil se Lopéz a Martín, za hosty na konečných 2:1 snižoval Guruzeta.

Úvodní minuty nabídly velice pěknou ofenzivní podívanou. Lehce aktivnější byl klub z Katalánska, což dokumentovaly například nepřesné střely Gutiérreze a Fernándeze. Mnohem nebezpečnější se pak ukázala být standardní situace ze sedmnácté minuty. Tu zahrával Aleix García, který sice trefil zeď, ta však velice nepříjemně ztečovala míč na bránu a brankář Simón si poradil jen s velkými obtížemi.

Tempo zápasu v následujících minutách lehce opadlo, to ale neznemožnilo domácím vytvářet si další zajímavé šance. Gutierréz se dostal do skvělé pozice uvnitř šestnáctky, jeho střelu ale dokázala obrana Athletic Clubu zablokovat. Ke konci poločasu se k další dobré střele dostal Raúl García i tu však dokázal zlikvidovat brankář baskického celku.

Hned po startu druhé půle se do skvělé šance propracovali Michelovi svěřenci. Z úhlu pálil Toni Villa, Unai Simón byl ale opět připraven. Domácí ale byli za svou snahu nakonec přeci jen odměněni. V šedesáté osmé minutě rozehrál z pravé strany standardku opět García, tentokrát našel přesně hlavu na přední tyči číhajícího Lopéze a ten z bezprostřední blízkosti poslal míč pod břevno. Přestože si hostující gólman na balón ještě sáhl, mimo tři tyče jej dostat nedokázal a poprvé v zápase musel kapitulovat.

Ernesto Valverde udělal dvě změny a pokusil se své hráče nasměrovat k ofenzivnějšímu pojetí hry. To se jim ale proti zkonsolidované obraně Girony dlouho nedařilo. Z protiútoku naopak opět udeřili "Blanquivermells”. Nouze se změnila v ctnost když Bueno chtěl pouze odkopnout míč z dosahu hráčů Athleticu, čímž ale nechtěně poslal do samostatného úniku Ivána Martína, který pod tělem Simóna propasíroval míč do branky.

Celý stadion Montilivi byl v tu chvíli v laufu, to se ale změnilo už o pár minut později, kdy hosté vstřelili kontaktní branku. O tu se se postaral ranou pod víko Guruzeta, ke kterému propadl centr z pravé strany. A Bilbao začalo znovu utahovat šrouby. Do dobré pozice se o chvíli později dostal Nico Williams, branku ale, i za přispění bránících hráčů, minul. Favorit zápasu už druhý gól vstřelit nedokázal a z Girony si tak překvapivě odváži prohru 1:2.

Autor: Filip Vítek / livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele