7. kolo
02.10.2022 18:30 CET
3 : 5
(2:2)

Reportáž

Brais Méndez a Álex Sola (© AFP)

Girona nestačila na Real Sociedad, dostala od něj pět branek

Girona předvedla parádní výkon a zejména v první půli to vypadalo s Realem Sociedad hodně vážně. Jenže hosté dokázali díky skvělému konci utkání otočit nepříznivý vývoj a divokou přestřelku 5:3 vyhráli.

Girona se pokusila vytěžit z minima maximum s vědomím, že Real Sociedad je kosený absencemi, a tedy výrazně oslaben. Úvod tomu ale úplně neodpovídal. Jasnému favoritovi utkání totiž stačilo pouhých osm minut na to, aby se ujal vedení. David Silva parádně uvolnil Kuba a jeho centr si na zadní tyči našel zkušený kanonýr Alexander Sørloth. Pro něj už bylo tečování míče do sítě snadnou akcí.

To Gironu trochu zarazilo, ale domácí celek se přesto nespokojil s rolí outsidera. Po dvaadvaceti minutách se Rodrigo Riquelme odhodlal ke troufalé individuální akci, kdy nasadil jesle Zubimendimu a pak nádhernou ranou do šibenice srovnal na 1:1! A to nebylo všechno, protože Girona v těchto fázích hry naprosto nachytala svého soupeře na švestkách.

Nováček letošního ročníku LaLigy totiž po pouhých čtyřech minutách dokázal otočit vývoj utkání ve svůj prospěch! Bernardo Espinosa vracel míč hlavou napříč vápnem a Arnau Martínez ho stejně tak hlavou poslal za záda brankáře Remira!

Ani La Real ale nehodlal hodit flintu do žita a zintenzivnil své snažení na maximum. Hodně mu pomohla chyba hostující obrany. Zubimendiho parádní dloubáček za obranu našel nabíhajícího útočníka Alexandera Sørlotha. Ten si míč zpracoval na prsa a nádhernou ranou z kraje vápna napálil míč přímo k tyči - 2:2.

La Real se upínal ke svým hrdinům a jedním z nich se mohl stát David Silva. Ten ale v dobré pozici napálil jen boční síť. To Valentín Castellanos ukázal své kvality mnohem víc. Dlouhé sólo zakončil střelou do brankáře Remira, od jehož nohy se balon odrazil smolně do sítě!

Tím si ale La Real svou smůlu vybral a naopak se vrhl dopředu. Pomohlo mu i trochu štěstí, protože v 66. minutě ostrý centr Braise Mendeze nikdo netečoval, což brankáře Martína dokonale zmátlo, a míč skončil v síti. V duchu hesla kuj železo, dokud je žhavé, se Real hnal za třemi body. Dvacet minut před koncem mu pomohla chyba domácího brankáře, protože když míč propadl k Merinovi a ten ho sklepl k Martínovi Zubimendimu, mladý záložník se po něm natáhl a špičkou kopačky obhodil špatně postaveného domácího brankáře.

Poslední minuty byly hodně dramatické a La Real se pokoušel za každou cenu skórovat. Proti zakončení hostujícího útočníka Sørlotha se ještě postavila tyč, ale o pár minut později po jeho nahrávce zakončil přesně k tyči Takefusa Kubo a uzavřel přestřelku na 5:3 pro La Real!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele