13. kolo
07.11.2022 21:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Álvaro García (© AFP)

Vlažný výkon Realu vyústil v senzační triumf Raya. Bílý balet přišel po ztrátě o ligové prvenství

Vallecano ve 13. kole LaLigy nečekaně ovládlo madridskou bitvu, ve které zdolalo favorizovaný Real 3:2. Hrdinou domácích se stal v průběhu druhé půle díky opakované penaltě kapitán týmu Óscar Trejo. Jeho první pokus sice zneškodnil Thibaut Courtois, ten však v době kopu stál oběma nohama před brankovou čárou, a argentinský útočník tak dostal šanci na reparát. Ten úspěšně složil a zajistil svému celku tři body. Bílý balet tak musel po první ligové porážce v této sezoně definitivně přenechat první příčku v tabulce fotbalistům Barcelony.

Nedaleký výlet do jiné části hlavního města čekal mistrovský Real. Rayo se mohlo pyšnit čtyřzápasovou sérií bez porážky, proti slavnému Bílému baletu však logicky bylo outsiderem. Platilo to i přes citelné absence v kádru hostů. Ti totiž v předchozím kole s Gironou ztratili nejen dva body, ale také vykartovaného Toniho Kroose. K dispozici navíc nebyl Karim Benzema. O fyzický stav čerstvého držitele Zlatého míče měl starosti i kouč francouzského národního týmu Didier Deschamps.

Už v páté minutě domácí fotbalisté zaskočili favorita, když se po skákavé přihrávce od Frana Garcíi z levé strany k míči dostal Santi Comesaňa a překonal bezmocného Courtoise. Rayo bylo na hřišti lepším týmem, další větší šanci si však vytvořilo až ve 30. minutě po dalekonosné střele Isiho Palazóna, kterou ale vyrazil brankář hostů. Real Madrid se ovšem vrátil do hry po dvou rychlých gólech, když po faulu na Marca Asensia proměnil penaltu ve 37. minutě Luka Modrič a o čtyři minuty později z rohového kopu dokonal obrat Éder Militao. Ještě do přestávky ale bylo znovu srovnáno. Po šťastných odrazech ve vápně napálil zleva míč do sítě Álvaro García.

Fran García chtěl v 61. minutě korunovat svůj dobrý výkon gólem z dálky, jeho pokus ale mířil těsně nad břevno Courtoisovy branky. V 66. minutě kopalo Vallecano pokutový kop po hře rukou ze strany Daniho Carvajala, jeho exekuci na sebe vzal Trejo. Gólman Courtois jeho pokus sice zneškodnil, ale stál při tom před brankovou čarou, a kapitán domácích si tak mohl kopnout penaltu znovu a tentokrát se už nemýlil. V 90. minutě mohl alespoň bod pro Real urvat Rodrygo, po centru zleva však branku vysoko přestřelil.

Real Madrid tak poprvé v sezoně prohrál a přepustil první příčku Barceloně. V posledním kole před dlouhou reprezentační přestávkou přivítá 10. listopadu Cádiz. Doma bude tentýž den hrát i Vallecano, které vyzve Celtu Vigo.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

1:2 1:3 RM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele