5. kolo
10.09.2022 14:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Isi Palazón (© AFP)

Vallecano si poradilo s Valencií gólem z nastaveného času

Domácí celek byl aktivnější a nakonec i efektivnější, výhru 2:1 si zasloužil. V prvním poločase Valencia rychle inkasovala a prakticky se na nic nezmohla. Začátek druhého dějství byl už z její strany lepší, nicméně Rayo odskočilo na rozdíl dvou gólu a na jeho výhře už nic nezměnila ani pozdní branka v nastavení.

Valencia tak kanonádu z minulého kola proti Getafe (5:1) nezopakovala a dál pokračuje v nevyrovnaných výkonech. Pro Los Che to byla už třetí porážka z pěti zápasů, což není zrovna ideální začátek pro trenéra Gennara Gattusa.

Pro hosty nebyl optimální ani začátek zápasu, protože už v 6. minutě posadil Rayo do sedla vedoucí gól Isiho Palazóna. Domácí při standardní situaci sehráli nacvičený signál a Palazón z malého vápna prostřelil gólmana Mamardašviliho.

Na malém vápně to bylo ze strany hostů velmi špatné bránění. Valencii se celkově vůbec nedařilo, ale Rayo toho nedokázalo patřičně využít. V 16. minutě Mamardašvili zachránil Los Che před další inkasovanou brankou po střele Garcíi skvělým zákrokem. Hra se pak postupně vyrovnávala a navrch neměl žádný z celků.¨

Gattusův tým si v prvním poločase nic nevypracoval, ovšem po změně stran to bylo jiné. Valencia začala aktivně a ve 49. minutě přestřelil po velké šanci Lina. González mu předložil zpětnou přihrávku a Lina z naprosto ideální pozice selhal.

O čtyři minuty později to Vallecano nemilosrdně potrestalo a zvýšilo na 2:0. Balón si po zahraném rohovém kopu našel Nica Gonzáleze, jenž hlavou rozesmutnil příznivce hostů podruhé. Znovu se tak stalo při nedůsledném bránění.

Valencii nic nevycházelo a žádný dlouhotrvající tlak se z její strany nekonal. Přesto se "Netopýři" ještě dočkali kontaktní branky, byť příliš pozdě. Ve čtvrté minutě nastavení propadl po standardce balón na zadní tyči, kde stál postavený Mouctar Diakhaby. Po vstřelené brance se ještě chvíli hrálo, nicméně Valencia vyrovnat nestihla. Rayo se díky tomu posunulo v tabulce i před Valencii.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele