13. kolo
06.11.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Nemanja Gudelj (© AFP)

Sevillské derby skončilo nerozhodně

Sevillské derby vítěze nepoznalo a oba soupeři si body jen dělí. Utkání hodně ovlivnila červená karta pro Montiela, ale nakonec jsme viděli ještě další dvě vyloučení. Na vlastní branku zkušeného Navase odpověděl pár minut před koncem Gudelj.

Sevillské derby možná nepatří mezi ta nejoceňovanější nebo nejdramatičtější derby v evropském kontextu, ale tentokrát bylo přeci jen trochu nevšední. Jako jasný favorit se jevil domácí Betis, kterému to šlape jak v lize, tak v pohárech. Sevillské FC naproti tomu tápe a zatím se nezdá, že by mu moc pomohla dokonce ani změna trenéra. Pro Sampaoliho bylo tohle utkání velkým testem jeho schopností.

Béticos začali mnohem lépe a po osmi minutách se málem dostali do vedení. Jejich radost ale dokonce dvakrát po sobě zhatila branková konstrukce za zády brankáře Bounoua. Další velkou šanci nevyužil ani Aitor Ruibal, který postupoval prakticky sám na brankáře hostí. Svou šanci měla i Sevilla, jenže Rafa Mir po obejití brankáře napálil jen prostor, kam se stihl vrátit González a vykopnul míč z brankové čáry.

Sevilla si ale zkomplikovala svou cestu sama. Ve 38. minutě totiž Montiel drsně fauloval Morena a vyfasoval od sudího rovnou červenou kartu! A aby bylo ještě hůř, tak ve 44. minutě si po Canalesově centru srazil míč do vlastní brány Jesus Navas!

Ani Betis ale neudržel nervy na uzdě. V nastavení se dal do fyzické konfrontace Nabil Fekir a byl sudím vyloučen. Posléze kopnul soupeře do kotníku Borja Iglesias a taky on se podíval do šaten o něco dřív.

Po hodině hry málem vyrovnal Lamela, jenže pálil těsně vedle. Kýženého srovnání se ale Sevilla přeci jen dočkala, když osm minut před koncem Rekik nahrál na Nemanju Gudelje a jeho nádherná dělovka zapadla přímo do brány! Gudelj pak ještě trefil břevno, ale Seville to už nepomohlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele