9. kolo
16.10.2022 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Betisu (© AFP)

Real Betis díky střídajícím hráčům porazil Almeríu

Real Betis sice zabral až ve druhém poločase, ale i díky dvěma střídáním se dočkal za svou aktivitu zasloužené odměny. Perfektní Borja Iglesias mu zajistil tři body s Almeríou.

V Seville se představila Almería a čekalo ji hodně těžké utkání. Real Betis se totiž dostal do velmi solidní formy jak doma, tak v pohárech. Favoritem byl Pellegriniho celek i dnes a od prvních momentů se jeho převaha jasně ukazovala. Jen za prvních patnáct minut se Borja Iglesias dostal hned třikrát do zakončení, bohužel pro Béticos však nemířil ani v jednom případě přesně.

Na opačné straně musel brankář Silva hodně rychle z brány ven, aby včas vyrazil ránu dobíhajícího Ramazaniho. A jeho zákrok byl celkem zásadní, protože jen o minutu později se Betis dostal do vedení. Álex Moreno přesně načasoval svoji nahrávku na Williama Varvalha a zkušený záložník byl na zadní tyči zcela neobsazen. Jeho náběh nikdo nezachytil a pro Carvalha už bylo snadné vstřelit první gól.

Brankáře Fernanda málem pokořil Guido Rodriguez, jehož dělovku musel Fernando vykrýt jen s vypětím všech sil. Do akce byl Fernando volán taky ve 38. minutě, kdy ho po dalším lahůdkovém centru od Morena vyzkoušel hlavičkující Borja Iglesias.

Start do druhé půle ovšem vyšel lépe hostujícímu celku. V 50. minutě sice ještě brankář Rui Silva dokázal zneškodnit štiplavou ránu Sergia Akiemeho zpoza vápna, avšak následný kontr o dvě minuty později už skončil vyrovnávací trefou. Molero předal míč běžícímu El Bilalovi Tourému a ten dokázal z úhlu prostřelit brankáře Silvu!

Jenže Real Betis má skvělou formu. A i díky dvěma střídáním se dostal zpět do hry. V 66. minutě se právě střídající Joaquín postaral o krásnou nahrávku do vápna na Borju Iglesiase, a ten už si v podobných situacích ví rady. Iglesias každopádně není jen snajpr, což dokázal v 71. minutě. Na hranici ofsajdu totiž udržel míč a skvostně nahrál na Williama Carvalha, který uzavřel skóre dnešního utkání.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele