7. kolo
02.10.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Vinícius Júnior (© AFP)

Bílý balet klopýtl až v sedmém kole, s Osasunou remizoval 1:1

Real se toužil po jednodenní přestávce opět vrátit na čelo nejvyšší španělské soutěže, v cestě mu stál tým pod vedením lodivoda Arrasteho. Domácí šli sice do vedení na konci prvního poločasu, když se prosadil Vinícius Júnior, červení ale po gólu Kikeho srovnali a s trochou štěstí, po neproměněné penaltě Benzemy, uzmuli na půdě úřadujícího mistra cenný bod.

Velký zmatek museli řešit hosté po rohovém kopu už v páté minutě, kdy to nadvakrát zkoušel Tchouaméni, ale jeho střela z dobré pozice byla zblokována. Na hřišti se toho příliš nedělo, výjimkou byl snad jen protiútok hráčů Osasuny po rohovém kopu Bílého Baletu. Situaci dva na tři z pohledu domácích zakončoval střelou Ez Abde, jenže o pár decimetrů bránu netrefil. O několik minut později mohl na druhé straně udeřit Benzema, který po centru Viníciuse krásnou střelou z voleje jen těsně minul Herrerrovu bránu.

Ve 42. minutě se už mohl zmiňovaný brazilský křídelník radovat. Na pravé straně převzal míč od Davida Alaby, následně měl nejspíše v úmyslu centrovat, nicméně jeho nadýchaný balón doplachtil za záda bezmocného, sto dvaadevadesát centimetrů vysokého španělského gólmana. VAR ještě potvrdil, že ani jeden z dvojice Rüdiger - Benzema, která se nacházela v ofsajdu, neovlivnil hru.

Po změně stran se hosté z Baskicka prezentovali velmi svěžím a aktivním pojetím hry, což se jim už po pěti minutách vyplatilo. Zpoza pokutového území nacentroval Unai García a krásnou, dalekonosnou hlavičkou se prosadil Kike. Gólman Andrij Lunin, který poprvé v této sezoně zaskakoval za zraněnou jedničku Courtoise, se po míči natahoval marně. Za chvíli málem lovil míč ze sítě podruhé, to by ale agilní Kike musel z bezprostřední blízkosti trefit prostor mezi tyčemi.

Do dobré šance se po vysunutí Benzemy dostával Rodrygo, jenže nepřesnou střelou poslal pozdrav pouze fanouškům sedícím za bránou hostí. V 77. minutě se pak zničehonic červenalo. Nejprve kartu této barvy viděl za faul na Karima Benzemu v pokutovém území Unai García, následně se do červené zbarvily tváře faulovaného Benzemy, to když nabídnutou penaltu napálil do břevna. Francouzský útočník se pak radoval o pár minut později. Branku sice z bezprostřední blízkosti trefil, tentokrát ale z ofsajdu.

V nastaveném čase ještě po centru Valverdeho hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Mariano, branku ovšem těsně přestřelil, a tak Ancelottiho svěřenci poprvé v nové sezoně ztratili body a na první příčku se minimálně na týden nevrátí, hosté se naopak mohou radovat ze zisku cenné remízy, navíc z horké madridské půdy.

Autor: Filip Vítek

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele