12. kolo
30.10.2022 16:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Cristhian Stuani (© AFP)

Real ztratil, Girona ho po třech letech dokázala opět zaskočit

Vypadá to, že Girona se stává pro Real Madrid nepříjemným soupeřem. V únoru 2019 doma s katalánským trpaslíkem prohrála a teď s ním jenom remizovala 1:1. Real sice udrží první místo před Barcelonou, ale na čele má už jen jednobodový náskok.

Remíza 1:1 je velkým překvapením 12. kola a jednoznačnou ztrátou Realu Madrid. Ten přitom začal domácí utkání aktivně a už po 120 sekundách spálil první šanci Luka Modrić. Chorvatský záložník dostal přihrávku od Carvajala a zamířil těsně vedle branky. Girona také vystrčila růžky a hned z následujícího útoku zakončoval Valentin Castellanos podobně jako Modrić mimo.

Girona v žádném případě nezalezla a dál znepříjemňovala život domácím aktivní hrou. Ve 20. minutě hlavičkoval opět mimo tři tyče Fernández. Přesnější mušku měl Rodrygo, který o pouhé tři minuty později orazítkoval tyč! I na brankové konstrukce Girona srovnala krok a před koncem prvního poločasu pálil v tutovce do břevna Herrera.

Hosté hráli s favoritem více než vyrovnanou partii a to platilo i ve druhém poločase. Real se nedostával ke svojí hře a z jeho strany se žádný vytrvalý tlak nekonal. Přesto to byli nakonec domácí, kdo se v 70. minutě ujal vedení. Valverde vykouzlil přihrávku na malé vápno, kam si seběhl nehlídaný Vinícius Júnior a bezpečně napálil balón do sítě! Takřka okamžitě mohl Real Madrid vstřelit druhý gól a tím se pojistit, jenomže pohotovou ránu Asensia zneškodnil brankář Gazzaniga.

Byl to důležitý moment, který udržel hosty ve hře a ti pak deset minut před koncem srovnali na 1:1. VAR systém se vrátil k momentu, kdy Asensio zahrál ve vápně rukou a sudí nařídil pokutový kop. Cristhian Stuani poslal Courtoise na druhou stranu a ztišil Santiago Bernabéu.

Na rozhodnutí měl "Bílý balet" ještě čas, ale hosté se rozhodli nadějný výsledek ubránit za každou cenu. V 90. minutě sice vstřelil Rodrygo kýžený gól, jenomže Gazzaniga měl už balón v náruči a Brazilec mu ho nedovoleně vykopl, takže branka neplatila.

Chvíli nato obdržel Toni Kroos druhou žlutou kartu a plány na tři body se začaly Realu bortit. Sudí Mario Melero López nechal nastavovat dlouhých deset minut, nicméně stav 1:1 už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-espana.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Arsenalista

Po letech jsem si pustil La Ligu a čuměl jsem. Nečekal jsem, že někde můžou být rozhodčí ještě víc mimo než v Anglii. Tu ruku jsem absolutně nepochopil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele