15. kolo
31.12.2022 16:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Brais Méndez (© AFP)

Real Sociedad si podle očekávání poradil s Osasunou

Real Sociedad si doma poradil s Osasunou, do obou poločasů si nechal po jednom gólu. Velký podíl na pohodlné výhře domácího celku měl útočník Alexander Sørloth, autor druhé branky La Realu. Hostující Osasuna se naopak v útoku trápila.

Přitom nějaké šance si hosté vytvořit dokázali. Jen to proměňování, to se jim nakonec stalo osudným. Ale už ve třetí minutě ukázali, že útočení jim není cizí. Moncayola si naběhl za obranu soupeře a nachytal málem i brankáře Remira. Jeho krásný lob ale zastavila jen tyč! Domácímu La Realu trvalo, než se dostal do tempa hry, ale prakticky z první velké šance hned udeřil. Z utkání bylo odehráno sotva něco přes dvacet minut, když si Brais Méndez naběhl do vápna, v něm i obhodil hned dva soupeře a střelou k tyči poslal domácí do vedení!

A pak tempo hry zase opadlo až na minimum, šancí jsme se až do konce první půle nedočkali. Po změně stran se La Realu povedla kombinace mezi Kubem a Silvou, ze které mohl zvýšit Cho. Jenže i když si míč dobře zpracoval, střela mu nesedla a mladý útočník přestřelil bránu o notný kus. Po hodině hry zase pálil těsně nad bránu Takefusa Kubo.

Mnohem lépe si počínal Alexander Sørloth. Celou akci po hodině hry rozjel efektní patičkou David Silva, narazil si míč s Méndezem a ten poslal do úniku zkušeného kanonýra. Sørloth udržel míč pod kontrolou a krásným dloubáčkem ho poslal přesně k tyči - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele