13. kolo
06.11.2022 16:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Valencia opět nezvítězila, i přes dlouhou přesilovku si ze San Sebastiánu veze pouze bod

Do Baskicka přijela trápící se Valencia, která na vítězství čekala už čtyři zápasy. A nedočkala se ani proti domácímu Realu Sociedad, na vlastní gól Guillamóna sice dokázal odpovědět Brazilec Lino, obrat ve skóre se však nekonal, a tak zápas dospěl k remíze 1:1.

Utkání začalo ve velmi vysokém tempu a už po deseti minutách se poprvé měnilo skóre. Postaral se o to sice hostující záložník Guillamón, slavit však nemohl, míč si totiž nešťastně srazil do vlastní sítě, když se skluzem snažil zabránit nebezpečné přihrávce Illarramendiho do šestnáctky. Gruzínský brankář Mamardašvili byl bezmocný.

O chvíli později ocenil hlavní rozhodčí ostrý zákrok Elustonda žlutou kartou, po intervenci VARu ale své rozhodnutí přehodnotil a ukázal Španělovi ve službách Realu rovnou červenou.

A Los Che na zužitkování své přesilovky nečekali dlouho. V pětadvacáté minutě přiťuknul Gayá na hranici vápna míč Linovi, ten se nerozpakoval a vystřelil i přesto, že před sebou měl hradbu těl. Pomalá rána po zemi se nejspíše skryla domácímu brankáři a Valencia se mohla radovat z vyrovnání stavu.

Už za minutu si ale mohl celek ze San Sebastiánu vzít své vedení zpět. To by ale obrovskou šanci uvnitř šestnáctky nesměl spálit Méndez. A když na brankové čáře odklidil míč po hlavičce Sørlotha krásným zákrokem Cömert, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas přinesl hned v prvních minutách dvě velké šance, po nichž dvakrát zazvonila branková konstrukce. Nejdříve napálil Alexander Sørloth míč do břevna, poté se po standardní situaci Guillamóna opřel do míče André Almeida. Jeho střela ale orazítkovala pouze tyč.

Pak se hra uklidnila a ofenzivní aktivita lehce opadla. Míč na svých kopačkách drželi, i vlivem vyloučení, zejména Gattusovi svěřenci, k šancím to ale dlouho nevedlo. Jedinou slibnou měl v osmdesáté minutě Castillejo, bránu ale z bezprostřední blízkosti překopl. Nic zajímavého se ve zbylých deseti minutách už nestalo a soupeři se tak rozešli smírně.

Autor: Filip Vítek / livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele