1. kolo
13.08.2022 19:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Álex Baena (© AFP)

Villarreal překvapení nedovolil a po poločase zasadil Valladolidu tři údery

Na stadionu Josého Zorrilly nakonec k žádnému překvapení nedošlo. Villarreal vyhrál přesvědčivým výsledkem 3:0, byť dvě branky dal až v samotném závěru. Real Valladolid se dlouho držel, nakonec však díky dvěma trefám Álexe Baeny body nezískal.

Real Valladolid měl ve všech důležitých statistikách lehce navrch, kromě té nejdůležitější - výsledku. Vyrovnanou partii nezvládl především v koncovce, kde Villarreal ukázal svojí kvalitu. Domácí začali aktivně, ale do žádné větší příležitosti je Žlutá ponorka nepustila. Svěřenci trenéra Unaiho Emeryho přebírali iniciativu pomalu a ani z jejich kopaček nepřišla výraznější šance. Poločas byl zkrátka na brankové příležitosti skoupý a diváky nepotěšil.

To nejdůležitější se odehrálo až po změně stran. Ve 49. minutě prolomil bezbrankový stav Nicolas Jackson, jenž na zadní tyči uklidil milimetrově přesnou přihrávku Piny. Valladolid tak musel více otevírat hru a konečně šanci Gassamy zlikvidoval brankář Rulli. Gassama neměl štěstí ani dvacet minut před koncem, když hlavičkoval těsně mimo branku.

Žlutá ponorka musela být ostražitá a každopádně si byla vědoma, že musí výsledek pojistit druhým gólem. Přesně to se stalo v 82. minutě, kdy bylo definitivně rozhodnuto. Álex Baena placírkou z hranice šestnáctky překonal bývalého brankáře Villarrealu Asenja a i těm nejzarytějším fanouškům bylo jasné, že Valladolid na body nedosáhne. A pokud se přeci jen někdo takový našel, v 90. minutě měl i on jasno. Álex Baena fantastickou ranou do šibenice nedal domácímu brankáři sebemenší šanci.

Konečný výsledek je pro Valladolid až příliš krutý, na druhou stranu jako nováček nepředvedl zas tak špatný výkon. Villarreal splnil roli favorita a v příštím kole ho čeká těžký zápas na Atléticu Madrid.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele