19. kolo
28.01.2023 18:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Marcos Acuňa (© AFP)

Sevilla nakukuje do vyšších pater, neškodné Elche smázla třemi brankami už v první půli

Devatenáct procent. Tak vypadala statistika Elche, co se týče držení míče v utkání devatenáctého kola španělské LaLigy proti andaluskému klubu Sevilla FC. Zápas téměř na jednu branku rozhodly už v prvním poločase dvě trefy En-Nesyriho a jedna Marcose Acuñy, po vyloučení Bigase navíc hráli hosté celou druhou pětačtyřicetiminutovku o deseti.

Utkání začal aktivněji favorit ze Sevilly, ale k přímému ohrožení branky se dlouhou dobu nedokázal dostat. To se změnilo až v devětadvacáté minutě a hned z toho byla úvodní trefa zápasu. Acuña vyslal krásný centr z levé strany, který našel přesně hlavu En-Nesyriho a ten už neměl problém překonat hostujícího gólmana.

Franjiverdes nenacházeli protihru na tlak svého soupeře a už o deset minut později musel po zákroku na Susa do sprch předčasně Bigas. Rozhodčí celou situaci překontroloval na videu a následně změnil svůj původní verdikt. Zrušil udělenou žlutou kartu a hříšníkovi ukázal rovnou červenou.

Tato událost outsidera úplně položila a ještě do poločasu dvakrát inkasoval. První situace začala střelou Torrése, která byla sice zblokována obrannou řadou Elche, odražený míč si ale našel Acuña, který se už trefit dokázal.

Neuběhlo ani pět minut a Los Nervionenses se radovali potřetí. Akce šla po ose Suso - En-Nesyri, který zakončoval po nádherném centru prvně jmenovaného. Badía si se střelou ke své pravé tyči nedokázal poradit, a jeho tým tak šel do kabin za stavu 0:3

Hned na začátku druhé půle se prudkou střelou prezentoval Suso, Badía si s ní ovšem tentokrát dokázal poradit a vyrazil ji na roh. Rozhodnutý zápas se pak už více méně dohrával, ještě jednu obrovskou šanci zazdil pár minut před koncem Rafa Mir, který nedokázal trefit odkrytou bránu, a pak už mohly propuknout oslavy. Sevilla se díky třem bodům posunula minimálně dočasně na třinácté místo, Elche naopak s pouhými šesti body zůstává s velkou ztrátou poslední.

Autor: Filip Vítek / sportsmole.co.uk, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele