10. kolo
18.10.2022 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Erik Lamela (© AFP)

Sevilla v dramatickém závěru udržela bod s Valencií

Valencia v Seville skvěle začala a díky rychlé brance Edinsona Cavaniho se dostala do vedení. Jenže několik šancí pak neproměnila a nechala domácí Sevillu vytvořit si převahu. Z ní rezultovalo srovnání v tu nejnevhodnější dobu. Erik Lamela totiž zajistil Seville bod jen dvě minuty před koncem utkání.

Utkání mezi domácí Sevillou a Valencií muselo být pro diváka neskutečným dramatem. Plno šancí, emocí, branek a zklamání z neúspěšné penalty. Sevilla chtěla pokračovat v dobře nastaveném rytmu trenéra Jorgeho Sampaoliho, ale už v šesté minutě dostaly plány na výhru ohromnou trhlinu. Vedení se totiž ujala Valencia.

Po úvodních pěti oťukávacích minutách se totiž Foulquier odhodlal k centru ze strany a vymyslel to tak bravurně, že míč přeletěl všechny soupeře včetně nedůrazného brankáře Bounoua. Přesně mezi obránce Montiela s Carmonou si naskočil veterán Edinson Cavani a hlavou nekompromisně zavěsil - 1:0 pro Netopýry.

Pak už se ke slovu dostali i domácí hráči. Konkrétně zakončující Rafa Mir. Ten v 17. minutě nejprve pálil ze zajímavé pozice pod břevno a sledoval, jak Mamardašvili jeho pokus vyráží. Z následného rohového kopu se opět Mir vyšrouboval ze všech nejvýš a jeho hlavičku vytahoval mladý Gruzínec jen na brankové čáře!

Jinak toho první poločas moc nenabídl, snad jen zajímavou Cavaniho vybídku, která však zachytila Lina v ofsajdu. Trenér Sampaoli musel reagovat a do hry nasadil dvojici Delaney a především Lamela. Právě ten v 56. minutě vymyslel krásnou kolmici za obranu na Mira, jenže jeho branka nakonec po několika vteřinách bouřlivých oslav neplatila kvůli ofsajdu!

V 68. minutě se Sevilla dostala znovu blízko, jenže Gudeljovu hlavičku zastavilo břevno! Když už se Valencia pomalu radovala z výhry, Seville to konečně vyšlo. Čtyři minuty před koncem utkání totiž Salas prodloužil míč na Erika Lamelu a ten už se před poloprázdnou bránou nemýlil! Drama nicméně teprve vrcholilo.

V 7. minutě nastavení totiž Gómez nejprve fauloval unikajícího Kluiverta a následně Salas ve vápně ještě strčil do Correii. A kromě červené pro Salase především dostala Valencia šanci na penaltu. K ní se postavil zkušený obránce a kapitán Gayá, jenže si vybral špatnou stranu a penaltu ve dvanácté minutě nastavení nedal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele