17. kolo
15.01.2023 16:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Atlético kouše další bodovou ztrátu, s Almerií pouze remizovalo

Velmi zajímavý zápas byl k vidění v rámci sedmnáctého kola na Estadio de los Juegos Mediterráneos v Almeríi, kam zavítalo Atlético Madrid. Skóre otevřel v osmnácté minutě Correa, který se prosadil po přihrávce Griezmanna, na straně domácích odpověděl přibližně deset minut před pauzou El Bilal Touré. Týmy se tak rozešly smírně.

Los Colchoneros věděli, že po prohře s Barcelonou mají co napravovat, a už po osmnácti minutách šli do vedení. Akci začal svým dlouhým pasem Kondogbia, který našel Griezmanna, ten jen lehce tečoval za sebe, čímž vyslal Ángela Correu do samostatného úniku. A argentinský forvard pak už jen prostřelil brankáře Martíneze a mohl běžet slavit svou trefu.

Oslavy vedoucího gólu mohl záhy utnout Akieme, který po přihrávce Robertoneho zakončoval z úhlu nad bránu. Ve dvaatřicáté minutě se pak Atleti neuvěřitelně připravili o druhou branku v utkání. Střela Llorenteho po rohovém kopu hostí měla s naprostou jistotou gólové parametry, to by ji však na brankové čáře nesměl dorazit v jasném ofsajdu stojící Geoffrey Kondogbia.

Pravidlo nedáš - dostaneš zafungovalo velmi rychle a už o pět minut později se z vyrovnávací branky radovali Rubiho svěřenci. Konkrétně Touré, který se po nadýchaném centru Robertoneho dostal k hlavičce a z hranice malého vápna překonal Oblaka.

Druhý poločas se nesl přeci jen v o něco klidnějším duchu. Rozhodnout mohl favorit z hlavního města během drtivé pětiminutovky okolo sedmdesáté minuty, kdy si vytvořil celou plejádu šancí, ke kýženému gólu to ale nevedlo. Nejprve minul ze skvělé pozice hlavou Morata, o pár desítek vteřin později znovu španělský třicátník, tentokrát se ale vyznamenal Martínez. A nakonec po skvělé kombinaci s Griezmannem a Llorentem zakončoval Correa, jenže na skvělého gólmana Rojiblancos si nepřišel.

Ke konci utkání pak ještě v rozmezí pěti minut obdržel dvě žluté karty Reguillón a musel předčasně do sprch, na poměrně překvapivém výsledku 1:1 to už ovšem nic nezměnilo.

Autor: Filip Vítek / livesport.cz, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele