19. kolo
27.01.2023 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Leo Baptistao (© AFP)

Kolumbijská verze Suáreze letos poprvé vycenila zuby. Almería si připsala dominantní triumf

Almería si v 19. kole LaLigy poradila 3:1 s Espanyolem a svého soupeře přeskočila v tabulce. Červenobílí byli v utkání od úvodu lepším celkem, což vyvrcholilo v branku Luíse Suáreze, jenž si v novém působišti na jihu Španělska připsal první trefu. Almería po změně stran přidala další dva zásahy, čímž navázala na povedená střetnutí proti silným soupeřům z posledních dvou kol a poprvé v kalendářním roce také zvítězila.

Fotbalisté Almeríe sice po zimní přestávce ještě nevyhráli, přesto nemuseli být ze svých výsledků zklamaní. V předchozích dvou kolech nejprve doma remizovala s Atlétikem Madrid a následně získala bod na slavné Mestalle proti Valencii. Nadmíru se dařilo také Espanyolu, jenž svůj 12bodový podzimní zisk po Vánocích už téměř zdvojnásobil. Za úspěchy ho táhli zejména zkušení útočníci. Joselu byl totiž druhým nejlepším kanonýrem ligy a proti Betisu naposledy zazářil Martin Braithwaite.

První velkou šanci měl domácí obránce Sergio Akieme, nicméně Álvaro Fernández přízemní střelu vyrazil. V 18. minutě se k zakončení z hranice vápna odhodlal Adrián Embarba, jehož povedený pokus skončil na pravé tyči. Po další akci se Rojiblancos již radovali, skákavý balon si ve vápně uzmul Suárez a ranou doprostřed brány otevřel skóre. Almería byla nadále lepším mužstvem, naopak tým z Barcelony branku soupeře prakticky neohrozil.

Do druhého poločasu vstoupil Espanyol lépe a hned v jeho úvodu se hráči v modrém dožadovali penalty, tu však rozhodčí kvůli předcházejícímu ofsajdu nenařídil. Naopak se v 61. minutě podruhé trefila Almería. Pokusy Suáreze i Embarby sice hostující gólman ještě vyrazil, na následnou dorážku Lea Baptistaa byl ale krátký. Vedení Almeriensistas mohl ještě navýšit Gonzalo Molero, zakončení mu však nesedlo a branku přestřelil. O chvíli později se domácí třetí branky přece jen dočkali. Právě Molero hezky našel Francisca Portilla, který se z malého vápna nemýlil. Hosté se v nastaveném čase zmohli už pouze na snižující gól, který po hezké akci vsítil Joselu.

Almeriensistas tak přerušili soupeřovu vítěznou minisérii a poprvé po zimní přestávce brali všechny body. V příštím kole se 6. února představí na hřišti Vallecana, Espanyol o dva dny dříve přivítá Osasunu.

Autor: Livesport.cz / Jakub Golda

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele