11. kolo
22.10.2022 18:30 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Edinson Cavani (© AFP)

Mallorca dobyla Mestallu

RCD Mallorca překvapivě veze z Valencie všechny body. Hosté sice nebyli lepším týmem, ale v sobotním zápase byli neuvěřitelně efektivní. Ironií osudu bylo, že rozhodující branku na 2:1 vstřelil bývalý hráč Los Che Lee Kang-In.

Utkání nezačalo dobře pro domácího Mouctara Diakhabyho, kterému se při dopadu podlomila noha a pro zranění musel střídat. Valencia byla v úvodu mnohem živější a častěji na balónu, nicméně na větší šanci, než střelecký pokus z úhlu v podání Musaha se nezmohla. Los Che byli prakticky celý první poločas trpělivý a hledali skulinky v obraně Mallorcy, ale zatím marně.

Po změně stran se to změnilo a v 51. minutě nařídil sudí pokutový kop pro Valencii. Faulem v šestnáctce se provinil Sánchez a Edinson Cavani střelou do protisměru brankáře Rajkoviće poslal domácí do vedení!

Mallorca na to reagovala hned trojím střídáním a také ona se dočkala pokutového kopu. V 64. minutě byl podkopnut Ndiaye a rovněž Vedat Muriqi z "desítky" nezaváhal. Valencia tak musela znovu přidat a opět byla lepším týmem na hřišti. Gennaro Gattuso chtěl získat tři body a k tomu měli pomoci Marcos André a Hugo Duro. Chvíli na to Cavaniho střílený balón do ohně defenzíva Mallorcy ustála.

Každopádně byla to nakonec Mallorca a bývalý hráč Valencie, který strhl vedení na stranu Bermellones. Lee Kang-In dostal v šestnáctce prostor a tečovanou střelou překonal Mamardašviliho. Valencia měla ještě na vyrovnání čas a sudí dokonce nastavil dlouhých osm minut.

Nebylo to však k ničemu. V průběhu nastavení mohl definitivně rozhodnout Ndiaye, jenž v jasné pozici netrefil branku. Mallorcu to nemuselo mrzet, protože o vítězství i tak nepřišla.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele