14. kolo
10.11.2022 20:00 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Radost hráčů Valencie (© AFP)

Valencia v závěru zlomila odpor oslabeného Realu Betis třemi zásahy

Jak to dlouho vypadalo na opatrnou až nudnou podívanou, tak posledních 30 minut muselo bavit. Béticos šli do oslabení po vyloučení Gonzáleze a Valencia jim na oplátku věnovala rovnou tři góly!

Valencia sice dnes večer měla výhodu domácího prostředí, ale momentální forma na její straně rozhodně nebyla. Lepší formu si totiž hýčkali hosté ze Sevilly. První minuty se nesly v hodně opatrném duchu, ani jeden z týmů nehodlal udělat chybu. Valencia postupem času přeci jen začala hrát mírně aktivněji, ale často jí podrážela nohy neschopnost vyhnout se ofsajdu.

Na první větší šanci jsme čekali více než třicet minut a dodala ji právě Valencia. Jmenovitě mladý talent a někdejší hráč Arsenalu Yunus Musah, který se uvolnil kousek za vápnem a tvrdě vypálil. Mířil nakonec jen do tyče, od níž se míč odrazil zpátky do hřiště. Následně poté si svou první šanci vypracovali i hosté ze Sevilly. Juan Cruz dostal míč ve vápně a placírkou trochu vystrašil brankáře Mamardašviliho, který jen tak tak udržel míč před brankovou čarou.

Hráči Los Che výborně dostupovali svého soka a tím mu znemožňovali tradiční rychlou kombinační hru. Když už se hosté odhodlali vystřelit, hned byl u nich někdo z domácích, kdo jim to dost ztížil. A pak si hosté sami zkomplikovali cestu za body. V 61. minutě totiž dostal za faul na Dura žlutou Edgar González a protože už jednu měl, musel ze hry.

A Valencia prakticky ihned trestala. Hned z následné standardní situace si totiž postavil míč André Almeida a pravačkou ho zakroutil přímo k tyči! Brankář Silva se jen ohlédl.

Definitivní rozhodnutí znamenala až závěrečná desetiminutovka. Na jejím začátku se ve vápně nechal faulovat otáčející se Justin Kluivert a sudí Ortiz měl o penaltě jasno. Odpovědného úkolu se zhostil Hugo Guillamón a vedl si přesvědčivě. Hořký konec pro Béticos pak přineslo nastavení, v němž si bek Gayá poradil s průnikovou nahrávkou na rozeběhnutého Justina Kluiverta a ten si poradil i s brankářem Slivou, jehož obstřelil - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele