18. kolo
23.01.2023 21:00 CET
2 : 2
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Jose Luis Gaya (© AFP)

Poločasová přestřelka bez vítěze. Almería si i kvůli penaltovému zkratu odvezla z Valencie bod

Fotbalisté Valencie remizovali v 18. kole LaLigy na svém hřišti s Almeríí 2:2, a prodloužili tak čekání na výhru na tři ligové zápasy. Utkání mohl gólově otevřít v první půli Largie Ramazani, jenž však z penaltového puntíku trefil pouze tyč. S brankami se roztrhl pytel až po změně stran, když se prosadili hned čtyři různí střelci. Poslední slovo z nich měl hostující Francisco Portillo, který premiérovou trefou v sezoně rozhodl o zisku teprve třetího venkovního bodu svého týmu v ročníku.

Valencia neprožívala zrovna ideální sezonu. Po třech prohrách z posledních pěti ligových utkání jí v tabulce s 19 body náležela až 13. příčka a hráči museli mít plnou hlavu záchranářských starostí. Vždyť od první sestupové pozice Netopýry dělily pouhé dva body. Ještě o něco hůř na tom ale byl soupeř z Almeríe, který se nacházel o dvě pozice za Valencií. Hosté taktéž uspěli jen jednou v posledních pěti duelech.

Domácí celek si hned v úvodu utkání vytvořil velký tlak a několik šancí, tu největší z nich měl v páté minutě Justin Kluivert po chybě Fernanda Martíneze, své zaváhání ale brankář Almeríe napravil dobrým zákrokem. Až ve 29. minutě poprvé zahrozili také hosté, jenže přízemní pokus Houboulanga Mendese šel mimo branku. I přes převahu Valencie mohli dát gól do šatny Rojiblancos poté, co obránce domácích Gabriel Paulista zahrál rukou ve vápně. Ramazani ale svůj pokutový kop namířil pouze do pravé tyče brankáře Giorgiho Mamardashviliho.

Netopýři začali stejně jako v prvním poločase i v tom druhém, hned po třech minutách se mohli radovat z první branky, když André Almeida skvělým centrem našel v šestnáctce Kluiverta, a ten hlavou svou šanci proměnil. Hned vzápětí však přišla odpověď po rohovém kopu Almeríe a dobré hlavičce Chumiho. Aktivita domácích neustála a po několika slibných šancích se v 65. minutě z dorážky prosadil kapitán José Gayá. Rojiblancos ale znovu srovnali po chybě Cenka Özkacara a přesné ráně Portilla.

Utkání tak skončilo remízou, která ani jednomu ze soupeřů na klidu příliš nepřidala. Valencia v příštím kole nastoupí 29. ledna na hřišti Valladolidu, Almeríi doma o dva dny dříve prověří Espanyol.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Moje už roky neoblíbená Valencia...vždycky hraje přesně opačně než mám vsazeno...dnes tipuji výhru 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele