18. kolo
22.01.2023 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dani Parejo (© AFP)

Infarktový závěr vyzněl lépe pro Villarreal

V úvodním nedělním utkání španělské LaLigy si to spolu rozdaly celky Villarrealu a Girony. První poločas se nesl v duchu promarněných šancí, v samotném závěru toho druhého pak rozhodl Dani Parejo z pokutového kopu.

První velkou příležitost zápasu s sebou přinesla dvanáctá minuta. Yéremy Pino nejdřív z dobré pozice trefil tyč, s následnou zakroucenou střelou Baeny si poradil hostující brankář Gazzaniga.

O deset minut později centroval na opačné straně zleva Iván Martín. Téměř přesně se mu podařilo najít číhajícího Stuaniho. Ten si ale neporadil se zpracováním a hrudí poslal balón příliš před sebe. Následné zakončení pak už nenadělalo větší problém Reinovi.

Přibližně deset minut před pauzou se pak do stoprocentní gólovky dostal po centru Mojicy Mandi. Jeho hlavička z hranice malého vápna ale jen přinutila k reflexnímu zákroku Gazzanigu.

Po pauze se hra uklidnila a k šancím se oba týmy dostávaly jen zřídka. Jednu potenciální hasil zákrokem na žlutou Bueno, k jeho smůle ale byla v utkání už druhá, a tak musel opustit hřiště. Už v nastaveném čase byl pak ve vápně faulován Torres a k pokutovému kopu si stoupl Gerard Moreno. Jeho přízemní ránu ale vystihl skvělý argentinský brankář ve službách Blanquivermells a udržel tak naději na zisk bodu.

Ta se ale rozplynula o pár minut později, když Juanpe stáhl k zemi jednoho z protihráčů a rozhodčí podruhé během jednoho nastavení nařídil penaltu. K té se tentokrát postavil Parejo, poslal míč k levé tyči a zajistil tak pro "Žlutou ponorku" tři body, čímž ji udržel na páté příčce, zajišťující účast v pohárové Evropě.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele