semifinále - odvety
03.05.2005 20:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Chelsea FC 1:0

Prvním finalistou Ligy Mistrů se stal Liverpool, který na svém hřišti porazil Chelsea brankou Luise Garcíi ze čtvrté minuty 1:0. Chelsea měla několik možností na vyrovnání, ale neuspěla. O platnosti či neplatnosti gólu se asi ještě bude diskutovat, ale na výsledku a postupu Reds to už určitě nic nezmění.

Na obou stranách došlo oproti prvnímu zápasu k jedné změně. Rafael Benítez nemohl postavit vykartovaného Xabiho Alonsa, a tak se do sestavy po zranění vrátil Dietmar Hamman. Na druhé straně José Mourinho nechal na lavičce mladíka Glena Johnsona a jeho místo na pravém kraji obrany zaujal zkušenější Geremi.

Do zápasu vstoupili velmi aktivně domácí a už ve čtvrté minutě se zaplněný Anfield Road mohl radovat. Milan Baroš si naběhl na parádní Gerrardův pas za obranu, poslal si míč kolem Petra Čecha a v souboji s ním sice upadl, ale u ztraceného míče byl první Luis García a doklepl jej do sítě. I když se ještě snažil zasáhnout Gallas, už bylo pravděpodobně pozdě. Žádné televizní záběry nebyly natolik průkazné, aby se dalo s jistotou určit, zda míč přešel čáru či nikoliv. Nezbývá tedy než věřit pomeznímu rozhodčímu, který branku potvrdil kývnutím hlavy směrem k hlavnímu sudímu Michelovi.

Hra se postupně začala vyrovnávat a zhruba od pětadvacáté minuty měla více ze hry Chelsea, hlavně díky Claude Makelelemu, který se stal pánem středu hřiště. Až na šanci Cola, kterému možnost dobře vystřelit nebo přihrát zmařil včasným vyběhnutím Dudek, nebo neškodný pokus Tiaga se ale hosté na dostřel příliš často nedostávali. Stopeři Liverpoolu pracovali bezchybně, především finský reprezentant Sami Hyypiä prakticky vymazal Didiera Drogbu, k němuž pustil minimum vysokých míčů.

Reprezentant Pobřeží Slonoviny se přece jen mohl jednou dostat do slibné šance, kolmici na něj ale na poslední chvíli zastavil Carragher. Stejně tak na druhé straně Gallas znemožnil postup k bráně Garcíovi, a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:0.

Čekalo se, zda Mourinho posílí ofenzívu, která byla především po stranách téměř bezzubá, ale Arjen Robben zůstal i po návratu z kabin jen na střídačce. Liverpool začal druhý poločas zatažený do obrany, očekávaný nápor soupeře ale přicházel jen pomalu. Po hodině skončil zápas pro Milana Baroše, trenér Benítez se rozhodl oživit šance na rychlé brejky čerstvou silou a poslal na hřiště Djibrila Cissého.

Jamie Carragher, Sami Hyypiä a Steven Finnan, to jsou jména zadáků Liverpoolu, kteří byli pány svého území a spolehlivě drželi soupeře v dostatečné vzdálenosti od gólmana Jerzyho Dudka. Ten se řádně protáhl v 67. minutě, kdy se do přímého kopu z 25 metrů opřel Frank Lampard, propálil zeď, polský brankář byl ale připraven a míč vytěsnil na roh. Až poté Chelsea vystřídala, na hřiště přišli Robben s Kežmanem a byli nebezpeční.

Hlavně Mateja Kežman měl v 82. minutě blízko k vyrovnání, ale na Robbenův centr, který by jinak pravděpodobně dopravil do sítě, jen tak tak nedosáhl. Petr Čech se na druhé straně po většinu času asi nudil, musel likvidovat jen Cissého hlavičku a vyběhnutím také brejk stejného hráče.

V poslední minutě nastavení, které trvalo dlouhých šest minut, mimo jiné i kvůli dvěma fanouškům, kteří vběhli na hřiště, měl postup na kopačce Eidur Gudjohnsen. Dudek nedoskočil na vysoký centr, míč se snesl k islandskému reprezentantovi a na toho zívala poloprázdná brána. Gudjohnsen jej však napálil nepřesně, míč proletěl napříč malým vápnem a těsně kolem vzdálenější tyče opustil hřiště, což znamenalo pro Chelsea konec nadějí.

Pro Chelsea je vyřazení v semifinále neúspěch. Král letošní sezóny na Ostrovech, kde vyhrál Ligový pohár a o víkendu se také stal mistrem Premier League, v Evropě podruhé za sebou skončil na předposlední překážce. A v obou případech jej zastavilo překvapení, loni Monaco, letos Liverpool...

Tam se naopak po dvaceti letech mohou těšit na finále nejprestižnější evropské soutěže. Věštba ženy trenéra Beníteze, která předpověděla triumf v Lize Mistrů, má tak už jen krůček k naplnění. Ve finále, které se 25. května hraje v Istanbulu, ale bude na Liverpool čekat ještě jeden soupeř. Jeho jméno se dovíme dnes večer, kdy ke své odvetě nastoupí PSV Eindhoven a AC Milán.

Autor: Petr Starý

Komentáře (26)

Přidat komentář
HOST*rmcf

1:1 Baroš-Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš gol ??? ohoho, Cissé od začátku, pokud nechcou hrát

4-5-0 !!!!!!!

Reagovat
HOST*Barca

No ty seš vylízanec....... Baroš=2goly,Lampard=1gol tak se uklidni.Co je důležité Liverpool postoupí!!!!!!!!!A kromě Drogby tam lepšího útočníka nemáte.

Reagovat
HOST*Fugas

2:0 pro Chelsea - Lampard a Gudjonsen

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak s tím celkem souhlasím, možna ale, že bude stačit jenom jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zápas skončí 1:2 B:75.Hyppia-33.Drogba,61.lampard

Reagovat
HOST*BarcaFan

Fotbal 3:0 Chelsea...........jinak to bude v prdeli, i když AC by Chelsea mělo porazit jestli na to dojde.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si. Chelsea je v obraně hodně jistá. Tak doufám, ve výhru Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano,správně!

Reagovat
smazaný uživatel

To jste se všichni kvůli Abramoviči zbláznilii? Chelsea a Arsenal mají nejvích umělej tým na světě. Chelsea je na tom trochu líp má tam 1 odchovance, ty tam nemaj ani jednoho angličana. REDS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Liverpool - Chelsea 2:1 (Cisse, Luis Garcia - Drogba)

Reagovat
smazaný uživatel

Aby na tom Liverpool nebyl za chvíli stejně ! S přisunem dalších španělů...

Reagovat
HOST*

Liverpool vyhraje Ligu mistrů!

Liverpool - Chelsea 1:0 (Gerrard)

Reagovat
smazaný uživatel

Asi těžko...

Reagovat
HOST*

KURVA CHELSEA VYHRAJE 1:0.GOL DA GUDJOHNSEN!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to vidím, jasně na 1:1. Chelsea si to pohlídá

Ale musím přiznat, že mě Liverpool hooodně mile překvapil. Hrajou celkem dobře .

Góly bych viděl: ve 30. min. L. Garcia a v 75. vyrovná Terry po rohu.

Reagovat
HOST*iv

nevi nekdo ktera satel. TV vysila CL dnes?

Reagovat
HOST*Béda

No jednoznačně vyhraje Liverpool, ale bude záležet, kdy daj první gól, aby to zas ten debilní Muríňo nezabetonoval!! Takže doufejme 3:1 11.Luis Garcia, 32.Lampard, 84.Carragher hlavou z rohu, 89. Makelele červená za simulování a 90+2 Gerrard!

Reagovat
HOST*Chelsea

Víte jak to dopadne? Já vám to řeknu - 1:4 vyhraje Chelsea a pak Chelsea ve finále rozseká AC Milán 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si se úplně zbláznil. YOU´LL NEVER WALK ALONE!!!!!!!!! LIVERPOOL

Reagovat
HOST*

Domaci titul im musi stacit!Dnes boli v utoku 0.bodov.Ato som rad

Reagovat
HOST*PUYOL

Konecne tie bezcharakterne spine,na cele s majitelom a trenerom vypadli

Reagovat
HOST*pasta

Chelsea ma co htěla to jim patří buzerantům nafoukanej

Reagovat
smazaný uživatel

A sme ve finále, Chelsea si to zasloužila. Liverpool sise vsadil na taktiku, ale co předvedla Chelsea proi Barcelone respektivě Bayernu. Ale je dobře, že posoupila Chelsea až do semifinále, aby sme jí to mohli oplatit z finále Carling Cupu.

GO LIVERPOOL GO!!! YOU´LL NEVER WALK ALONE!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Ty pičo, to je hymna Manchesteru.

Reagovat
smazaný uživatel

RAZ DVA TŘI A ROZHODČÍ JE PÍČA!!!!

RAZ DVA TŘI A ROZHODČÍ JE PÍČA!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

RAZ DVA TŘI A ROZHODČÍ JE PÍČA!!!!

RAZ DVA TŘI A ROZHODČÍ JE PÍČA!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele