základní skupiny - skupina G, 6. kolo
06.12.2005 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Liverpool FC 0:0

Zápasy mezi Chelsea a Liverpoolem v Lize Mistrů bývají poslední dobou velmi nezajímavé, ač vždy dychtivě očekávané fotbalovými fanoušky. Považte sami - vzpomeňme na loňské semifinále, kdy dvojzápas rozhodl jediným gólem liverpoolský García. Na konci září, při druhých zápasech ve skupinách, přijela Chelsea na Anfield Road a tenkrát mohl být londýnský klub za bezbrankovou remízu ještě rád. Nicméně do dnešního zápasu vstupovali oba soupeři s příjemným pocitem jistého postupu a bojovalo se tak "pouze" o první místo ve skupině. Pokud ho chtěli získat domácí, museli by v úterý večer na Stamford Bridge bezpodmínečně vyhrát.

Ač se očekávalo, že trenéři nechají některé důležité hráče z obvyklých základních sestav v tomto utkání sedět na lavičce, nestalo se tak a do zápasu tedy obě mužstva nastoupila v plné síle. Hned v prvních minutách daroval Luis García soupeři slušnou šanci, když špatně přihrával na okraji pokutového území a Frank Lampard se díky tomu dostal ke střele. Tu však José Reina dokázal vyrazit. Hosté odpověděli pokusem Stevena Gerrarda, Čechovu bránu ale neohrozil. Ve 31. minutě měli Liverpoolští do té doby největší šanci na skórování, když aktivní Gerrard uvolnil Riiseho. Norský záložník měl sice dost času na zamíření, ale Petru Čechovi se podařilo jeho střelu vyrazit pravou botou.

Londýňané zahrozili až v 49. minutě. Drogba si poblíž tyče zpracoval dlouhou přihrávku od Gallase a přihrál Robbenovi, ten ale bránu minul. Mezi tyče nezamířil ani Gudjohnesenův pokus o sedm minut později, a tak, ač byla Chelsea v druhé půli o něco lepší, zápas skončil další bezbrankovou remízou. Skupinu G tedy s jednobodovým náskokem před svým dnešním soupeřem vyhrál Liverpool a v další fázi Ligy Mistrů by mohl mít výhodu slabšího soupeře. Na druhém místě ale skončil například i Real Madrid nebo Juventus, a tyto týmy by pro anglický klub jistě znamenaly vážnou hrozbu.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*paja

to zas bude holomajzna

Reagovat
Shevchenko

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, 0:0, 1:0, 0:1, doufam jen, že to nebude taková přestřelka jako v lize

Reagovat
smazaný uživatel

No kdyby to zase bylo 4:1 pro hosty, tak mi by to nevadilo

Reagovat
Xavi

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byl hodně nudnej zápas...

Reagovat
HOST*

smrdíte všichni co jste na tomhle zasraným internetu

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele