semifinále - 1. zápasy
25.04.2007 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

CHELSEA PŮJDE DO ODVETY S VÝHODOU

Chelsea zaslouženě porazila Liverpool a výhrou 1:0 se přiblížila postupu do finále Ligy Mistrů. Domácí byli po většinu zápasu lepším týmem, za což jim byla odměnou vítězná branka Joe Coela z 29. minuty.

Repríza semifinále zpřed dvou let nabídla divákům mnohem více šancí, než zmiňovaný duel z roku 2004 a oba týmy mohly děkovat svým brankářům, že se skóre neměnilo častěji. Blues se hned od začátku utkání chopili taktovky hry, do vedení mohli jít už v deváté minutě, kdy Drogbova vyhraná hlavička našla osamoceného Lamparda, jehož ránu z první reflexivně vyrazil výborný Reina. Do další šance se Chelsea dostala o sedm minut později, to když se Riiseho tragické přihrávky zmocnil Didier Drogba a hosté mohli být hodně rádi, že se mu nepodařilo protlačit míč na zcela volného Joe Colea.

Dvojice Cole - Drogba byla k neudržení, v 21. minutě se úlohy nahrávače zhostil Cole, svým centrem našel úplně osamoceného Drogbu, který se však nejspíše trochu zalekl vyběhnuvšího Reiny a nedokázal letící míč správně usměrnit za záda katalánského brankáře. Reds se vůbec nemohli dostat do hry, naopak to byl opět soupeř, jmenovitě Frank Lampard, kdo málem rozvlnil síť, tečovanému přímému kopu chybělo jen pár centimetrů.

Tlak svěřenců José Mourinha vrcholil a po půl hodině hry přišla zasloužená odměna v podobě zásahu Joea Colea. Na gólu měl velkou zásluhu kdo jiný než Didier Drogba, který dostal přihrávku na pravé straně pokutového území, skvěle se zbavil Aggera a přihrál míč před bránu, kde ho nedůrazně střežený Cole poslal skluzem za záda Reiny. Inkasovaný gól hosty lehce probral, nicméně šance ani tak nepřicházely, snad krom Gerrardovy střely mimo po centru Kuyta. Do kabin tedy šli lépe naladěni domácí.

Hráči z města Beatles pravděpodobně obdrželi v šatně kázání a byli to právě oni, kdo byl po příchodu na hřiště aktivnější, zásluhu na tom později měl i příchod Petera Crouche, leč vyložené šance si vytvořit nedokázali. Vyrovnání mohlo přijít po pěti minutách, hlavička Kuyta po centru Riiseho letěla ale nad břevno. Asi největší šanci v zápase hostům překazil úžasným zákrokem Petr Čech, který se natáhl za Gerrardovou skvěle mířenou ránou zpoza šestnáctky.

Tato akce jakoby opět změnila rytmus hry, tlak Liverpoolu se vytratil. V tu chvíli začala tak trochu nezáživná pasáž bez šancí na obou stranách, k vidění byly spíše ostré souboje a více či méně přehnané polehávání na zemi. Chelsea ukázala svou herní vyspělost v závěrečných minutách zápasu, kdy vůbec nepřipustila ani náznak tlaku soupeře, naopak ona sama mohla zvýšit vedení, ale Lampardovu dělovku po Drogbově přiťuknutí fantasticky vyrazil Reina. V nastaveném čase se ještě pokoušel o gól sám Drogba, ale ani on neuspěl, a utkání tak skončilo jednogólovým vítězstvím domácích.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (53)

Přidat komentář
HOST*Gazza

Je mi to jedno,ale Manchester uz jedno finale s Chelsea hraje tak at postoupi radej Liverpool!!!

Reagovat
Shevchenko

To by se tam Man musel první dostat, což těžko

Reagovat
HOST*Gazza

Ja jim verim,jsem optimista!

Reagovat
smazaný uživatel

byť optimistom je pekná vlasnosť, ale niekedy je treba byť realista.

Reagovat
HOST*Gazza

Prave realita nahrava MUFC! Tuto sezonu se jim celkove dari lip nez AC!

(nemyslim jen ligu mistru)!!!

Reagovat
HOST*kryštof

za týden se uvidí komu se lépe daří..ACM má zkušenější kádr a představa, že před plným San Sirem prohraje (nebo remizuje) s Manu ti musí přijít dost směšná, nebo se mýlím??

Reagovat
HOST*Gazza

Presne tak,mylis se! San Siro muze byt klidne plny,ale na hristi se hraje 11 na 11! A na vic v anglii jsou na toto zvykli,tam lidi fitbalem ziji!Pomalu kazdy zapas je tam stadion vyprodanej! Nejen na Ligu Mistru! Navic zkusenost neni vse,ale MUFC take nejsou zadni novacci!Takze me moc smesny neprijde to ze MU muze postoupit. A jak uz jsem pred tim rek,ja jim verim!Mam je rad uz od malicka nejsem jeden z tech fandu co fandi klubu kteremu se zrovna dari!Jak treba nekdo fandi Chelsea a pred nedavnem jeste nevidel co je to vlastne za klub!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa týka skúseností z LM v posledných rokov, tak Man U sa ACM ani zďaleka nemôže vyrovnať..pripomenme si nedávne 4.mieso v základných skupinách....

Reagovat
HOST*Gazza

Vsak to ani nikdo nerikal tak co meles! Hmm skoda ze uz si nepamatuju,kterej italskej fnukal rikal ze MU ma velkou zkusenost a proto AS vypadlo!

Reagovat
HOST*

netrep my chceme titul

Reagovat
HOST*

chelsea 10:0

Reagovat
HOST*

liverpool

Reagovat
HOST*antiblb

hajzli blazen

Reagovat
HOST*blb

hej ti anblbe ti tom nerozumys

Reagovat
Shevchenko

2:1 (Drogba,Sheva-Crouch)

Reagovat
HOST*

kdo říkal že manchester postoupí přes milán?!!

Reagovat
HOST*

Sarej Koštál to rikal!

Reagovat
HOST*

Pepa z depa!

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

drogba da gol a chelsea vyhraje ligu mistruuuuu

Reagovat
Messiáš

1:2

Reagovat
HOST*

1:2 těžko...chelsea doma neprohrává...možná venku prohraje, ale dnes ne

Reagovat
HOST*

Asi takhle: Chelsea a Liverpool jsou tragédi oba,ale v Liverpoolu hraje aspoň Mascherano,tak vyhraje Liverpool.Ale celkově AC MILAN

Reagovat
HOST*nofan

Asi takhle. Ty si tragéd.

Reagovat
HOST*

a ty seš asi z marsu co,když myslíš že sou lepší než AC,ty moulo.

Reagovat
HOST*nofan

Já jsem chtěl pouze říct, že Chelsea a Live nejsou tragédi. Tyhle všechny mužstva maj dost dobrý hráče. Proto jsou taky tam kde jsou. I Barca ma perfektní hráče a není mezi čtyřmi. Ale tragéd seš ty. A podepiš se. Už teď mě mrzí, že jsem odepsal na nepodepsanýho.

Reagovat
HOST*Gazza

Ser na nej! To je zabednenec! On je jen same AC,AC a konec!!!Neumi priznat chyby AC a naopak pochvalit kluby z anglie!Je proti nim asi zaujatej a neprekousne ze v anglii se hraje nejlepsi fotbal! To se ani neda rict kdo je lepsi klub jestli ten,nebo ten!Na kazdym je neco a take zalezi na forme,zraneni a taky tom stesticku!!!!

Reagovat
HOST*Gazza

Podepsat by se ale mohl,asi je mu trapne za to co napsal!

Reagovat
satan_666

chelski sou tragický, radši liverpool

Reagovat
HOST*

ty si tragickej...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*laco paco

proč by to jako neměl bejt ferovej boj, kdo je nutí aby honili 4 zajíce najednou...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Drogba, Lampard)

Reagovat
HOST*

0:2

Reagovat
HOST*

0:2 (Terry vlastní,Drogba vlastní)

Reagovat
HOST*Č0ck4

liverpool je nejlepší musí vyhrát

Reagovat
HOST*

nevite jakou ma hodnotu gol vstrelenej na hristi soupere??? dik

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no určitě má větší hodnotu než tvůj příspěvek..

Reagovat
křupan

1:1

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ano, ano.. Křupan

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ve výhru 1:0

Reagovat
HOST*

Mourinho konečně v létě pujde z ty zakopaný Chelsea.Takovýho trenera jako je on,je škoda v průměrný chelsea.Jinak CHE-LIV 0-2.

Reagovat
HOST*

ses asi zblaznil ne. Liverpool to s Chelsea posere a Manchaster to samy.

Reagovat
HOST*

sorry,1-2.člověk se může splést,ne.

Reagovat
HOST*

tak to mame zatim 1:0 pro Cecha, tak co rikate ted vy mamlasove

Reagovat
HOST*

hmm tak jak ja to vidim, tak ten vas slavnej Liverpool se muze jit tak akorat klouzat. Dyt to jsou ubozaci

Reagovat
HOST*-Kopy-

hmmm...

Reagovat
HOST*1860

naprosto zaslouzene, a to sme hrali i lepsi fotbal nez live, i kdyz komu nesedi anglicky styl mi bude opnovat.. v live bych videl remizu a bude to super! GO Chelsea!

Reagovat
smazaný uživatel

Najprv to vyzeralo, že Ballack citeľne chýba, ale našťastie Didier hral skvelý zápas. Škoda, že v závere nedali ešte druhý, bolo by to v suchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*1860

DC=DemenCe?

Reagovat
HOST*ital

Přesně to,co jsem čekal:Hnus!!!

Reagovat
HOST*Gazza

Nic moc fotbal!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele