základní skupiny - skupina C, 5. kolo
22.11.2011 20:45 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Basilej si odváží všechny body z Rumunska

Otelul Galati nezvládl domácí duel s Basilejí a švýcarský celek se po výhře 3:2 kvalifikoval minimálně do Evropské ligy. Hosté vedli v průběhu zápasu už o tři branky, ale ve druhém poločase domácí zabrali a zápas ještě pořádně zdramatizovali.

Začátek měla Basilej jako hrom a Otelul se nestačil divit, kde mu hlava stojí. O první branku zápasu se postaral Fabian Frei, ten se po krásném centru zorientoval ve vápně a nečekanou střelou propálil Grahovače - 0:1. Za další čtyři minuty už to bylo 0:2. Krásná akce, u které byl Streller, Fabian Frei a hlavně zakončující Alexander Frei, znamenala už dvoubrankové vedení! Otřesený Otelul Galati byl směrem dopředu neškodný a do konce první půle ještě jednou inkasoval. Hrubou chybu v defenzívě ztrestal zkušený Marco Streller, sám postupoval na Grahovače a neomylně zakončil - 0:3.

Zdánlivě rozhodnutý zápas ještě nebyl u konce. Rumunský mistr totiž vstřelit čtvrthodinu před koncem kontaktní branku a ta mu do žil vlila novou krev. Giurgiu využil dobré práce Antala a povedenou střelou do šibenice snížil na 1:3. Za dalších šest minut doslova selhal obránce Park, neuvěřitelně školácky namazal Antalovi a ten toho využil - 2:3.

Otelul se vrhl do závěrečného náporu. Basilej se bránila a brankář Sommer musel na závěr vytáhnout zajímavý zákrok po dalekonosné ráně. Švýcaři nakonec výsledek uhájili a z východu Evropy si vezou tři body - body, které jim zaručují přezimování v evropských pohárech.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Basilej musí vyhrávat,pokud chce mít šanci na postup,tip 1:3.

Reagovat
M.Vaza

To bude pro Basilej oříšek.. 1:1..

Reagovat
diastan

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Basilej má sice malou ale má naději postoupit do osmifinále, zde uvidíme utočný fotbal hostí a dopadne to tak i výsledkově 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Basilej mám rád, ale z týhle skupiny postoupí Benfica s MU a Švýcaři přijdou o postupové naděje už zítra... překvapení 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledkový tip :

0:2

Reagovat
Kepy_FCB

1 - super kurz

Reagovat
REPLIKATOR

Basilej vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele