základní skupiny - skupina C, 6. kolo
07.12.2011 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica si vítězstvím nad Otelulem zajistila první místo

Benfica díky těsnému vítězství nad rumunským Otelulem Galati prodloužila svou sérii neporazitelnosti na domácím hřišti v evropských pohárech už na číslo devatenáct a hlavně s dvanácti body na kontě dokázala vyhrát svou skupinu o bod před Basilejí. Naopak Otelul nezískal ve své skupině ani bod.

Benfice zařídil vítězství už v 7. minutě tradiční střelec Oscar Cardózo, také jediný on dostal v domácím celku žlutou kartu, to mu ovšem tolik vadit nemusí. Po skvělé kombinaci dvojice Axel Witsel - Nicolas Gaitan si naběhl do vápna a nekompromisní ranou ze šesti metrů vsítil jedinou branku utkání. Hosté měli v prvním poločase více možností a byli blízko vyrovnání, avšak žádný míč ne a ne skončit za zády gólmana Artura.

Navýšit náskok mohl domácí záložník Pablo Almar ve 13. minutě, nicméně po rohovém kopu ho skvěle vychytal gólman Branko Grahovac. Následně na druhé straně prověřil gólmana Artura dalekonosným přímým kopem Laurentiu Iorga, jenže úspěšný nebyl. Po rohovém kopu Gaitana pak minul o pár decimetrů pravou tyč hlavičkující Ioan Filip, poté Gaitan opět pálil z velké dálky nepřesně.

Po odehrané půlhodině zahrozil i portugalský výběr, střela Bruna Cesara z velké dálky šla jen o malý kousek vedle branky Galati. Těsně před pauzou však opět hrozili spíše hosté, když pokus Gabriel Paraschiva zlikvidoval opět skvělý Artur a brilantní zákrok předvedl také proti ráně útočníka Liviu Antala.

Po pauze se přeci jen více ozývali domácí. Volej Bruno Cesara perfektně zlikvidoval Grahovac, ve stoprocentní šanci selhal osamocen před brankou též Cardozo a odmítl proto uklidňující druhou branku pro Benficu. V 55. minutě a stejný hráč hlavičkoval po centru Witsela nad branku. Domácí kontrolovali průběh hry až do závěrečného hvizdu, ohrožovali bránu Otelulu především dalekonosnými pokusy, avšak výsledek zápasu se nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
Mircu5

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
FC Porto FC

Očekávám že toutp výhrou Benfica postoupí z 1. místa

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná výhra Benficy a stvrzení postupu!

Reagovat
Kepy_FCB

Orli naložte jim!

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica už má jistý postup, toho by jste si mohli všimnout, ale hraje se o první místo a také ho Benfica potvrdí 3:0 a předskočí Manchester

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

jednicka jak vino...tip 1..4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica půjde z 1. místa - 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

over 2,5

Reagovat
M.Vaza

Jasná záležitost.. 3:0..

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný CZ/SK web o Benfice: http://svetbenfiky.webnode.cz .. Jinak jasná 1

Reagovat
FC Porto FC

Když vyhraje Benfica aji United a zápasy mezi nima skončili 1:1 a 2:2 tak rozhodne že Benfica dala venku 2 goly a Unietd 1 nebo celkový skore střelenejch golu?

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica si postup zaslouzi,pro me jsou nejprijemnejsim prekvapenim.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se herního projevu tyce.

Reagovat
FC Porto FC

První místo !!! gratuluju Benfice

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele