čtvrtfinále - odvety
22.04.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Javier Hernández hrdinou. Real Madrid konečně porazil Atlético

Dvojzápas madridských rivalů rozhodl pouze jediný gól, který vstřelil těsně před koncem základní hrací doby Javier Hernández. Atlético navázalo na svůj nevýrazný výkon z prvního klání a na stadionu Santiaga Bernabéua si nevytvořilo žádnou gólovou příležitost, načež Real Madrid na osmý pokus konečně porazil městského rivala. Rojiblancos dohrávali bez vyloučeného Ardy Turana...

Carlo Ancelotti připravil pro své fanoušky jedno překvapení ještě před výkopem. Ve středu zálohy měl dle grafiky UEFA nahradit zraněného Modriće na úkor Khediry či Illarramendiho překvapivě stoper Pepe, nakonec však pozici defenzivního štítu zaujal Sergio Ramos. Diego Simeone zase možná trochu nečekaně opomenul kapitána Gabiho, do středu pole se přesunul Koke a na levé straně zálohy nastoupil dvacetiletý Saúl Ñíguez.

Úvod utkání byl hodně opatrný, oba týmy si byly vědomy důležitosti tohoto duelu a nikdo nechtěl udělat první chybu. Míč drželi na svých kopačkách převážně domácí a první zajímavé situace si vypracovali po deseti minutách hry. Chicharito ovšem po dobrém vysunutí od Jamese pálil pouze do boční sítě a nepřesně mířil také o chvíli později zpoza vápna levačkou Ronaldo. Na opačné straně vyboxoval nedůrazný Casillas dlouhý aut pouze ke Kokemu, ten ale v těžké pozici branku vůbec neohrozil.

V prvním poločase jsme zaevidovali pouhé tři střely mířící mezi tři tyče. O tu jedinou Atlética se postaral obránce Gámez, pozorný Casillas však bez větších potíží ukryl míč ve svých rukavicích. Defenzivě Los Colchoneros dělal největší problém Crisitano Ronaldo, který nejprve prověřil Oblaka nepříjemným projektilem z přímého kopu a těsně před ochodem do kabin pak zazdil dosud největší šanci zápasu. Carvajal využil chyby hostů v rozehrávce, James Rodríguez pak přihrál portugalskému kanonýrovi, ten ale nepotvrdil svou pověst a slovinský brankář ho bravurně vychytal.

Krátce po přestávce se objevil v obrovské příležitosti po perfektní průnikové přihrávce Isca Javier Hernández, z úhlu ovšem bránu netrefil a opakovaný záběr navíc ukázal, že mexický útočník stál v době přihrávky v těsném ofsajdu. Bílý balet pak hrozil hlavně po centrech, naštěstí pro Oblaka směřovaly hlavičky Varaneho i Ramose do středu brány. Do stejného místa hlavičkoval na opačném konci hrací plochy také Mario Mandžukić.

Čtvrthodiny před koncem přišel klíčový moment utkání. Arda Turan šel na polovině Realu do souboje s Ramosem nesmyslně šlapákem, za což si od sudího Brycha vysloužil druhou žlutou a tím pádem červenou kartu. Tlak Realu se po této situaci ještě stupňoval, další obrovskou příležitost nevyužil Chicharito, když se skvěle obtočil kolem Godína, ovšem Oblak znovu velmi rychle zmenšil střelecký úhel a křížnou ránu bývalého hráče Manchesteru United vyrazil.

Rozzuzlení přinesla 88. minuta. Cristiano Ronaldo si na pravém křídle vyměnil balón s Jamesem, navázal na sebe několik obránců, aby pak přihrál před odkrytou branku Javieru Hernándezovi, jenž neměl problém dopravit míč do odkryté branky. Šestadvacetiletý rodák z Guadalajary patřil k nejaktivnějším mužům na trávníku a gól si zasloužil. Ostatně stejně jako celý Real, který se tak po roce znovu může těšit na semifinále.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1621)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele