semifinále - 1. zápasy
02.05.2017 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Ronaldo doma hattrickem sestřelil ospalé Atlético

Atlético Madrid zůstalo na půdě Realu hodně za očekáváním a jeho výkon dnes nestačil ani na naději. Bílý balet sice hrál skvěle jako celek, ale nejvýše nad spoluhráči opět ční fenomén jménem Cristiano Ronaldo. Portugalský střelec si totiž připsal hattrick.

Prestižní Liga mistrů se pomalu chýlí ke svému vrcholu a jako první se do semifinálového boje přihlásilo madridské derby. Prvním dějištěm populárního a v Lize mistrů stále častějšího střetu se stalo Santiago Bernabéu, které se těšilo na všechny hvězdné hráče. A že jich bylo na obou stranách požehnaně!

V domácím dresu nechyběli Cristiano Ronaldo, Keylor Navas, Ramos, Marcelo, Casemiro nebo Kroos. Vedle Ronalda se postavili Benzema s Iscem, který měl podporovat útok obou slavných jmen po absenci Garetha Balea.

Ani Atlético nijak nešetřilo ofenzivním materiálem, který má trenér Diego Simeone k dispozici. Do hry vlétly od prvních minut opory jako Oblak, Koke, Griezmann, Gabi nebo Gameiro. Velk problémy museli Colchoneros řešit v obraně, protože Simeone neměl k dispozici ani jednoho zdravého beka na pravé straně. Zaskočit tak musel Lucas Hernandez.

Absence v obraně byly znát, především se ale plnil scénář, který tušil trenér Simeone. Tedy ostrý nástup Realu Madridse snahou vymačkat ze soupeře duši za prvních pět minut. V nich Modrić těsně nenašel Benzemu a Ronaldo pálil hodně vedle. V sedmé minutě proskotačil do vápna Carvajal a jeho ránu vyrážel Oblak jen k nohám Benzemovým. Zkušený střelec ale mířil s pomocí obránce mimo!

Pouhých deset minut dokázala obrana Atlética koncentrovaně bránit. První centr ještě obránci odvrátili, jenže Casemiro možná trochu nechtěně našel centrovaným míčem Cristiana Ronalda, který už si poradil - 1:0.

Od té chvíle Blý balet neustával v kontrole balonu a naopak znovu zahrozil. Toni Kroos posadil balon na hlavu Raphaëla Varaneho, který však narazil na famózní reflexy brankář Oblaka! Horko bylo i na druhé straně, neboť Koke vyslal do obrovské šance nabíhajícího Gameira, kterému padl pod nohy Navas a vyrazil mu balon při pokusu o kličku!

Po tak rychlém úvodu bylo jen logické, že oba týmy trochu přestaly hrát a soustředily se trochu více na klidnou kombinaci. Tu narušila až standardní akce Atlética, kterou však Godín napálil z úhlu hodně mimo. Když se poločas chýlil ke konci a diváci mysleli na přestávku, stále byl rozdílovým pouze sto první gól Cristiana Ronalda.

Před koncem prvé půle se skácel k zemi Dani Carvajal a do toho druhého už naskočil Nacho. Atlético ale stále hledalo cestu skrz neprostupnou a velmi flexibilní defenzívu Realu Madrid. Ten hrál naopak směrem dopředu velmi jednoduše a často díky rychlým kontrům. Jen díky Godínovi se Savićem Benzema další centr Portugalce nezakončil.

Trenér Simeone nebyl - asi stejně jako většina fandů Atlética - spokojen s výsledkem. Takže poslal do hry dvojici Torres a Gaitán, která měla zamíchat postupovými kartami. Patnáct minut před koncem se Realu Madrid opět poštěstilo a jeho šance na postup nabraly opět o něco větších obrysů.

Marcelo totiž citlivě počkal na pohyb Benzemy a nahrál mu balon před pokutové území. Benzema stál zády k brance a s díky přijal pozdní a především nepřesný zákrok Godína. Francouzský kanonýr pak našel Cristiana Ronalda, proti kterému až příliš nedůrazně vystoupil Filipe Luis. Portugalská ikona si balon po obráncově chybě zpracovala a volejem napálila nechytatelně pod břevno - 2:0.

Kdekdo by čekal alespoň náznak tlaku Atlética, jenže Colchoneros se k tomu nedostali vlastně vůbec. Toho pak Real využil, protože Ramosův obranný zákrok u vlastního vápna vedl k Ronaldovu protiútoku. Portugalský fenomén pak potáhl míč a poslal jej do vápna na Lucase Vázqueze, který se dostal velmi chytře přes Godína. Na malém vápně našel znovu Cristiana Ronalda, který z voleje završil hattrick!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1424)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele