základní skupiny - skupina F, 5. kolo
23.11.2021 21:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Jose Luis Palomino (© AFP)

Atalanta v divokém utkání v Bernu vybojovala nakonec bod

Švýcarský klub Young Boys i přes hodně početnou marodku a velmi neuspokojivé výsledky v poslední době dokázal zabojovat o pokračování v evropských pohárech i na jaře a s italskou Atalantou svedl strhující bitvu, která nakonec skončila nerozhodně v divokém poměru 3:3. Domácí výběr tak zůstal čtvrtý se čtyřmi body, a jestliže chce opustit poslední místo, tak musí na závěr zvítězit v Manchesteru na slavném Old Trafford a ani to mu pravděpodobně nestačí.

Domácí výběr hned dvakrát prohrával, ovšem v závěrečné desetiminutovce vývoj otočil a dokonce vedl 3:2. Nicméně hosté přeci jen ještě zabrali a srovnali, díky tomu se udrželi ve hře o postup do osmifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže. Kvůli porážce Villarrealu s Manchesterem (0:2) zůstávají třetí se ziskem šesti bodů a na svého španělského rivala ztrácejí bod, na závěr se tak s ním v domácím prostředí utkají o posun mezi šestnáctku nejlepších.

Pokud budou chtít naplnit svůj cíl, tak musí vyhrát, remíza jim s určitostí zajistí boj o osmifinále Evropské ligy. Hosté vstoupili do tohoto střetnutí naprosto fantasticky a už po necelých deseti odehraných minutách vedli, když po přihrávce z levé strany od Freulera převzal balón kolumbijský kanonýr Duván Zapata, poté se elegantně otočil a míč usměrnil přímo do pravého spodního růžku kolem dívajícího se brankáře Faivreho.

Přesně po odehrané čtvrthodině mohl na druhé straně vyrovnat Aebischer, jenže jeho pokus z nadějné pozice letěl velmi nepřesně. Krátce po půlhodině hry předvedla Atalanta hezkou akci, Malinovskyj šikovně přistrčil balón do středu pokutového území protivníka a našel tam nabíhajícího Pašaliče, jenž netrefil vzdálenější konstrukci jen o několik decimetrů. Bern dokázal z ničeho nic srovnat necelých deset minut před přestávkou.

Po rohovém kopu Aebischera se v bližším rohu brankového území výtečně uvolnil Theoson-Jordan Siebatcheu a svou prudkou hlavičkou pokořil argentinského gólmana Mussoa s pomocí břevna. Outsider po tomto okamžiku výrazně přidal a ještě v závěru první půle si vytvořil další dvě solidní příležitosti, nicméně García nejprve pálil příliš vysoko a vzápětí si Musso poradil s nepříjemným pokusem Ngamaleua.

Atalanta si mohla vzít zpět ztracený náskok ihned po změně stran, avšak přímý volný kop Malinovskyho brilantně odvrátil Faivre na rohový kop. Favorit se přeci jen dočkal druhé trefy v 51. minutě, jelikož se z hranice šestnáctky opřel do odraženého balónu José Luis Palomino a krásně se trefil k protější konstrukci kolem dívajícího se domácího strážce. Výběr vedený koučem Gianem Pierem Gasperinim mohl pojistit svůj náskok v rozmezí 73. - 79. minuty.

Nejprve mířil příliš vysoko Zapata a následně se opět vytáhl Faivre proti dělovce Pezzella ze střední distance. Houževnatý klub z Bernu tyto neproměněné možnosti potrestal během následujících čtyř minut. Vyrovnat dokázal Vincent Sierro, který obdržel zpětnou nahrávku do volného prostoru od Ngamaleua a ze šesti metrů propálil bezmocného Mussoa, pak otočil vývoj obránce Silvan Hefti.

Ten si navedl míč blíže do středu hrací plochy a z dvaadvaceti metrů ho ukázkově usměrnil do protější šibenice. Italský tým se však v žádném případě nevzdal a alespoň potřebnou remízu si zajistil v 87. minutě, neboť se k přímému volnému kopu z levého rohu pokutového území postavil Luis Muriel a s naprostou grácií ho usměrnil k bližší tyči. V nastaveném čase mohli přeci jen převrhnout misky vah na stranu BSC Ngamaleu s Lauperem, ale famózními zákroky byl proti Musso, a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
Bastaron

1:3

Reagovat
berliner

Jedeme Atalanta tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Tvl.co tam zase stvara Atalanta?!

Reagovat
Largo

Reagovat
DelPiero137

Nechali si postup na posledny zapas, proti Spanielom...uz vidim ako to poseru. Velmi som chcel aby Atalanta postupil ale tento rok maju dost vypadkov v LM.

Reagovat
Largo

Presne tak. Pritom nekolikrat meli nejen v tomhle zapase sanci konecne rozhodnout. Ale oni to vzdycky necim takovym pokazi. Viz ten Ronalduv minulrj gol, kterymu se takhle pred koncem fakt dalo zabranit. Proste italsky tymy

Reagovat
Seydou Doumbia

nevím zda prostě italské týmy, oni hrají stylem všechno do utoku a hovno do obrany a bohužel jím to ted nevychází...nejde každý rok být silnější a silnější když přichází i odchody a změny v kádru

Reagovat
Largo

Tak zrovna Atalanta tech odchodu fakt moc nema Odesel ze zakladu jen Romero (jehoz nahrada je imho minimalne stejne dustojna). Neni pravda, ze by italsky tymy nehraly na ibranu a vsechno sazely na utok, rozhodne ne v lize. Jenze dlouhodobe v poharech hrajou, az kdyz musi. Cest vyjimkam.

Reagovat
AjaxFans

A je po tiketu

Reagovat
Seydou Doumbia

kolik si mohl mt?

Reagovat
AjaxFans

Dávám jen za 100-200.Zadny velký hráč nejsu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele