základní skupiny - skupina F, 3. kolo
20.10.2021 21:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Yeremi Pino (© AFP)

Žlutá ponorka pálila v úvodu a na konci, Young Boys porazila 4:1

Young Boys na úvod skupiny zaskočili Manchester United, v následujících dvou duelech ovšem neuhráli ani bod. Koncem září těsně padli v Bergamu, nyní jim pak lekci udělil Villarreal - Žlutá ponorka vyhrála vysoko 4:1 a vrátila se do boje o postup.

Směr utkání udala už úvodní čtvrthodina a v ní hned dvě gólové akce španělského klubu. V šesté minutě výrazně zaspala obrana švýcarského mistra, ta nereagovala na dlouhý centr Pedrazy, míč se nakonec dostal Yeremimu a ten přesnou hlavičkou trestal - 0:1.

Šestnáctá minuta přinesla další zaváhání domácích. Dani Parejo rozehrával trestný kop, na centr si naskočil Gerard Moreno a brankář David von Ballmoos se po přesné útočníkově hlavičce mohl jen smutně ohlédnout - 0:2.

Ve 29. minutě mohl Young Boys definitivně srazit do kolen Arnaut Danjuma, ve formě hrající křídelník si našel centr, pohotově zakončil a Von Ballmoos tentokráte svůj tým podržel.

Opaření domácí se do tempa dostali až v závěru prvního poločasu a první vlaštovkou byla nepřesná rána Aebischera. Ve 38. minutě byl mnohem blíže ke snížení Jordan Siebatcheu, který se objevil sám před gólmanem Rullim a zakončil mimo.

Young Boys to nevyšlo ani v úvodu druhého poločasu, kdy nezvládli přečíslení dva na jednoho a Elia pálil jen do boční sítě. To mohl okamžitě potrestat Pedraza, o několik desítek vteřin později se opřel do balónu a orazítkoval spojnici.

V další fázi se aktivita přesunula na domácí kopačky a v 57. minutě se po zakončení Fassnachta vyznamenal Rulli, který si další vynikající zákrok nechal na 64. minutu, to si na něho po rohovém kopu nepřišel Mohamed Camara.

Drama se přesto konalo, v 77. minutě si centr v pokutovém území našel Elia a ten už recept na Rulliho našel, zásah ještě potvrdil VAR a znovu tak bylo o co hrát - 1:2.

Snížení ovšem nakonec znamenalo labutí píseň švýcarského celku, v červených dresech hrající Villarreal si zadní vrátka pohlídal a aby toho nebylo málo, ještě si hned dvakrát vylepšil skóre. Nejprve byl z dorážky úspěšný Alberto Moreno, v nastavení pak povedenou kombinaci zhodnotil další střídající hráč Samuel Chukwueze.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Dalibor Sladky

Kľudne 2:2 skôr ale 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele