základní skupiny - skupina B, 6. kolo
07.12.2021 21:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Koke a Antoine Griezmann (© AFP)

Atlético to dokázalo a po výhře nad Portem postupuje!

Delší dobu se v Portu nic nedělo, ale především závěr se změnil v dramatickou přestřelku. Portu ale pozdní trefa z penalty nestačila, protože Colchoneros se předtím prosadili rovnou třikrát a slaví senzační postup do další fáze!

Atlético sice vstupovalo do utkání z poslední příčky ve skupině, ale ta byla letos tak zamotaná a vyrovnaná, že si nakonec vybojovalo postup. Colchoneros však bezpodmínečně museli porazit domácí Porto, což právě v Portugalsku rozhodně není snadný úkol. Domácí rovněž chtěli vyhrát a za jistých okolností by jim k postupu stačila i remíza, ale spoléhat se na to, to je sebevražda.

Trenérovi Diegovi Simeonemu se asi muselo zdát, že se proti němu všichni spikli a že mu do karet nehraje vůbec nic. Potřeboval domácí obranu prolomit, ale už ve 13. minutě se mu zranil muž, který by toho byl schopen. Pro zranění musel odstoupit veterán Luis Suárez a více než 80 minut slávy si šel užít Matheus Cunha.

Přesto to bylo zkušené Atlético, kdo si vypracoval první velkou šanci na gól. Nejprve se Carrascovi podařilo prokličkovat až do vápna a na přední tyči málem našel Lemara. Ten zakončoval patičkou, kterou obrana odrazila. A to k nohám volného Llorenteho, jehož ráznou dělovku pro změnu odpálil skvělý brankář Diogo Costa!

O pár minut později si první větší šanci utkání vytvořilo taky domácí mužstvo. S míčem chvíli kouzlil Otávio, který nahrál na Luise Díaze. Ten však narazil na perfektně připraveného Jana Oblaka. Od něj se sice míč odrazil k nohám Taremiho, jenže jeho pokus zase obětavě zablokoval klouzající záložník Llorente.

První půli, v níž mělo stále více prostoru domácí Porto, zakončil záložník Marko Grujić. Ten ve 44. minutě pronikl jako tank do vápna a pálil, jenže na brankáře Oblaka si ani nadvakrát nepřišel. Krátce po změně stran dostal Taremi znovu šanci ukázat se. Otávio vyhrál na kraji vápna osobní souboj s Carrascem a servíroval míč do druhé vlny, jenže Taremi pálil mimo!

Porto bylo k neudržení a hlavním smolařem byl Taremi. Zkušeného útočníka oslovil v 52. minutě ještě Luis Díaz a Taremi pálil ve vápně do protipohybu brankáře Oblaka, jenže ten nohou dokázal míč odkopnout! A pak stadion Dragão oněměl. Psala se 56. minuta, když vrchní smolař dnešního večera Taremi prodloužil rohový kop Atlética tak špatně, že Antoine Griezmann neměl téměř žádnou práci - 1:0.

Atlético ale paradoxně ztrácelo nervy dřív. Yannick Carrasco odmítl dát míč pro vhazování Otáviovi a pak mu ještě uštědřil menší pohlavek, takže sudí Turpin ho okamžitě poslal do sprch! Početní výhoda Porta ale trvala jen pár minut, protože po zbytečném faulu na Cunhu byl vyloučen i domácí Wendell.

Definitivní naděje Porta pak v samém závěru pohřbil dvojitý úder. Nejprve Ángel Correa dostal krásný pas od Griezmanna a samostatný únik proměnil bez potíží. O pouhé dvě minuty později, už v plném nastaveném čase, uzavřel na 3:0 pro Colchoneros Rodrigo De Paul, který akci rozjel a z dorážky taky zakončil.

Přeci jen jsme ale ještě byli svědky jedné branky. Dle sudího Turpina totiž v páté minutě nastavení ležící Hermoso podkopl ve vápně soupeře a Porto kopalo penaltu. Tu se štěstím proměnil Sérgio Oliveira, byť brankář Oblak skákal na správnou stranu. Atlético postupuje, domácímu Portu zbývá Evropská liga...

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
T..oo..M

Absolutně Atléticu nevěřím, je to od nich letos nečekaná tragédie.

Tip: 2:0

Přání: Postup Atlética do jarní části pohárů

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
blaugrana

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

rip Atlético

Reagovat
smazaný uživatel

Carrasco kokotko

Reagovat
smazaný uživatel

Tpc to je redka

Reagovat
Kixi Syhimour

3. červená

Reagovat
Kuchta

Carrasco takovej dement hloupej, zbytečnej

Reagovat
smazaný uživatel

kokoti, ten rozhodci jim nedava karty i kdyz si koledujou a voni zacnou tohle

Reagovat
smazaný uživatel

dobre mu tak curakovi... tady ty cigose musi hned vyhazovat

Reagovat
smazaný uživatel

je to hnus, jak se tam valej po sebemensim kontaktu... poustel to celkem dobre, ale nemuzou si pomoct

Reagovat
smazaný uživatel

wooow, dobré hroty

Reagovat
Kuchta

Carrasco má jediné štěstí, že Wendell je ještě o něco tupější lopata

Reagovat
mistr129

Reagovat
FC Porto FC

Pico červená za toto pohyb rukou skoro nula měl ji tam jen nastavenou

Reagovat
mistr129

určitě, vlastně ho chtěl polechtat za uchem a pak mu dát balón

Reagovat
smazaný uživatel

červená za nic

Reagovat
Serg!o

Proč to var neopravil?

Reagovat
eden_h

Na co je kurva ten VAR za hento cervena ja som tusil ze ty smejdi to ukopu na tych 0:1 a ajtak tam dam 1X

Reagovat
smazaný uživatel

snad je Díaz potrestá

Reagovat
Busby babes

dobra divocina. ale ta pro Porto byla celkem prisna.

Reagovat
blaugrana

nabil si velos pod peros?

Reagovat
norton

Reagovat
blaugrana

bratos od resttos?

Reagovat
Cechino

vsak povedz ty

Reagovat
blaugrana

divočakoooos

Reagovat
Kuchta

Tak nakonec v suchém triku Zasloužený postup do osmifinále

Reagovat
FC Porto FC

To je hodně velkej trapas prohrát s takovýma lopatama co si dokážou vytvořit hovno. Tolik šanci a nedáme nic a tohle je trest

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Reagovat
Phillipinho

Strasnej, otresnej vykon. Ale ten zaver, jak tam Cholo behal a posilal De Paulovi na dalku pusinky, ten mi nakonec usmev na tvari vykouzlil

Reagovat
REPLIKATOR

Porto

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético je ohromně nechutný mužstvo. Dlouhodobě. Snad dostanou od Bayernu nebo Liverpoolu v osmifinále 10 a ta trenérská lavička mrzáků 30 zápasů.

Reagovat
Salfovic

Od Liverpoolu těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
avicii

Reagovat
maras93

Atletiko absolutně nezaslouženej postup. Přál jsem to Portu, když už .. Snad půjdou ven v dalším kole.

Reagovat
Phillipinho

Jo pokud to Cholo nezlepsi, tak osmifinale neni mozny prejit.

Ale ten postup z hlediska financi, byl pro klub strasne dulezitej. Pro to, aby se mohl udrzet a stale vylepsovat kadr, je nutne byt kazdy rok v LM a postupovat ze skupiny.

Reagovat
maras93

Já jsem vám poslední roky, co jsme v LM nebyli, dost přál, ale přijde mi, že vaše hra rok od roku upadá, ikdyž máte čím dál lepší tým. S tímhle týmem bych čekal trochu jinej styl hry, ale je to takové nijaké.

Každopádně důležitost postupu ze skupiny chápu, zejména z hlediska financí. AC by se to taky hodilo.

Reagovat
Raul=Real

Takto ale toho Chola tak skoro nevyhodia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele