osmifinále - odvety
09.03.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ederson (© AFP)

Sporting uhrál v Manchesteru remízu, do čtvrtfinále však postoupili Citizens

Vyloženě jen z povinnosti odehrály Manchester City a lisabonský Sporting odvetu osmifinále milionářské soutěže. O osudu dvojzápasu víceméně rozhodla již kanonáda anglického celku v prvním utkání. Sporting sice na ostrovní půdě uhrál bezbrankovou remízu, s Ligou mistrů se každopádně rozloučil.

Především první poločas  demonstroval, že na Etihad Stadium již o nic nejde. Domácí si pilovali kombinaci, hosté zase defenzivní činnost. Přístup obou mužstev vedl ke statutu quo bez výraznějších šancí a uspávání na stadionu i televizních obrazovek.

Až po 20 minutách hry si trochu pozornosti vysloužil anglický celek. Nejprve rozjel zajímavou akci Fernandinho, jenž pasem na pravou stranu hřiště rozeběhl Jesuse. Brazilec následně hledal před bránou Sterlinga, před nímž ovšem na poslední chvíli zasáshl jeden z obránců Sportingu. Vzápětí se ke střele vytočil Foden a tečovaný pokus vyrazil brankář hostů Adán na rohový kop.

Skutečně vyloženou šanci si Manchester vytvořil až ve 38. minutě. Přihrávku Fernandinha prodloužil Foden šikovně směrem k rozběhnutému Sterlingovi. Křídelník domácích vtrhl svým typickým způsobem do pokutového území, oblouček přes Adána mu ovšem nevyšel a strážce hostující svatyně ukryl míč do rukavic.

Dvě minuty po změně stran již Citizens dopravili balón za Adánova záda. Přenesení hry od Zinčenka na pravou stranu využil Mahrez k průniku do šestnáctky. Zde byl sice zbržděn, ještě ale stihl předat míč Jesusovi, který přelstil Adána zakončením na přední tyč. Když však Jesus přijímal přihrávku od Mahreze, nacházel se v ofsajdu. Zásah domácích tedy nemohl platit.

Utkání tedy pokračovalo za bezbrankového stavu, který nezměnil po jedné z ojedinělých příležitostí Sportingu ani Edwards, jehož slabé zakončení ukryl gólman Citizens Ederson ve svých rukavicích. Na druhé straně nebyl daleko od vlastní branky Coates, jenž zablokoval přihrávku Mahreze před bránu. Balón nicméně proletěl kolem tyče do zámezí.

K zajímavému momentu došlo v 73. minutě, kdy hřiště opustil Ederson, který mezi tři tyče pustil zkušeného brankáře Carsona. Ten se hned tři minuty po pobytu na hřiště dočkal zaměstnání, když zničehonic po průnikové přihrávce Slimaniho bravurně zlikvidoval tutovku Paulinha. A když se v nastaveném čase neprosadil po rohovém kopu ani Stones skončila nezáživná partie bez branek.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (14)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
MCFC_8

Ocakavam setrenie niektorych klucovych hracov...dufam, ze v zaklade Ferna, Zina, Jesus...skoda, ze Palmer a Ake su zraneni...viac klucovy je zapas v pondelok na Crystal Palace

Reagovat
noustres

Prostě ostuda.

Reagovat
Agnelli

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1, City pojedou na půl plynu.

Reagovat
penepi

v tom prípade 3:0

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
penepi

skoro

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1

Reagovat
Elmas

5:0

Reagovat
diastan

Ederson, Egan-Riley, Stones, Laporte, Zinchenko, Fernandinho (C), Gundogan, Bernardo, Sterling, Foden, Jesus

asi nebude problém

Reagovat
Kinky7

Doufál jsem v McAteeho místo Fodena a Laviu místo Ferny.... I tak slusny

Reagovat
Kixi Syhimour

Vidím, že si zahrála i naše legenda , vlastně už asi 3. rokem nechápu, jakou cestou se tam dostal, od Pepa ale hezké.

[OptaJoe] 16 - Scott Carson's only previous Champions League appearance came 16 years and 338 days ago for Liverpool vs Juventus when he was 19 years old; this is the largest gap between appearances for any player in the competition's history. Icon

Reagovat
Inter Eterno Amore

Zaujímavý rekord

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele