osmifinále - odvety
15.03.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Renan Lodi chvíli před rozhodujícím gólem (© AFP)

Atlético uspělo na Old Trafford a je ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Atlético Madrid zvítězilo díky Lodiho brance na Old Trafford a stalo se tak dalším čtvrtfinalistou Ligy mistrů. Manchester United bude potřetí v řadě chybět mezi osmičkou nejlepších evropských mužstev.

Diego Simeone udělal v základní sestavě tři personální změny. Namísto Vrsajlka v obranné řadě nastoupil Llorente, jehož pozici v záložní řadě zaujal De Paul. Z jedenáctky vypadl i Kondogbia, přednost před ním dostal Koke stejně jako v útoku Griezmann před Correou.

Ralf Rangnick sáhnul dokonce ke čtyřem výměnám mezi muži, které na hřiště vyslal od začátku. Na krajích obrany naskočili místo Lindelöfa se Shawem Dalot a Telles, uprostřed pole nahradil McTominay Pogbu. Na opačném křídle než Sancho tentokrát nepůsobil Rashford, nýbrž Elanga.

První dvacetiminutovka přinesla jednu příležitost na každé straně. Zajímavý střílený centr z pravé strany si našel Elanga, jenž zblízka pálil pouze do hlavy Oblaka. Na opačném konci hřiště to zpoza vápna zkoušel De Paul, proti němuž se famózním zákrokem předvedl De Gea. Po půlhodině už se "Atleti" radovali z vedoucí branky vstřelené Félixem, radost jim ovšem zhatil ofsajd.

O necelých deset minut později už ovšem vsítili gól regulérní. Rychlý protiútok rezultoval v Griezmannův centr zprava, přičemž akci na zadní tyči zavíral nikým nestrážený Renan Lodi. Ten si na balón naskočil a trknul jej na bližší tyč mimo dosah brankáře. V nastavení první půle zkoušel Oblaka překonat Fernandes, ovšem slovinský gólman se zaskvěl a střelu vychytal.

Druhý poločas byl na šance podstatně skoupější a nabídl v součtu jen dvě střely na bránu. Ta v podání "Rudých ďáblů" se jevila velmi nebezpečně, Varaneho hlavičku fantasticky zastavil Oblak, úspěch neslavila ani Ronaldova akrobatická dorážka.

Manchesterští se v závěru do žádného velkého tlaku nedostali a posedmé z posledních osmi let budou chybět ve čtvrtfinále nejprestižnější klubové soutěže, mezi čtveřici nejlepší se nedostali dokonce už jedenáct let.

Atlético se naopak znovu po dvou letech může těšit na páteční los, který mu přisoudí čtvrtfinálového soupeře. Vedle dalších anglických gigantů Manchesteru City, Liverpoolu a pravděpodobně Chelsea mu hrozí madridský rival v podobě Realu, Bayern, Benfica a vítěz duelu mezi Juventusem a Villarrealem.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (823)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele